Guia Ubuntu/Índex Xubuntu 11.04/Impressió

Salta a la navegació Salta a la cerca

Impressores[modifica]

Instaŀlació d'una impressora

Si voleu configurar la vostra impressora, heu d'anar al Menú d'aplicacions – Tots els ajusts - Impressores. Per a instaŀlar-la, caldrà fer clic a la icona + Afegeix.

És molt possible que el sistema ja hagi detectat la vostra impressora i hi aparegui llistada; en aquest cas, la trieu i premeu Endavant. Un cop finalitzat l'assistent, la vostra impressora apareixerà com a una icona amb el nom escrit a sota. Si cliqueu amb el botó dret, podreu editar les seves propietats o veure la cua de treballs pendents d'impressió.

En cas que no hi aparegui al llistat de detectades, haureu d'indicar manualment al sistema el tipus d'impressora (local o xarxa) i després el fabricant i model. Un assistent molt semblant al d'altres sistemes operatius us guiarà per instal·lar-la. Normalment no caldrà posar cap CD, sovint el controlador és lliure i ja ve amb la distribució.

També es pot trobar ajuda en temes d'impressores a:

http://openprinting.org

http://www.linux-foundation/en/OpenPrinting

Si heu d'instaŀlar una impressora en xarxa, podreu trobar informació útil en aquest enllaç del blog (Miquel Adroer i Llauradó):

http://miquel66.caliu.cat/2010/03/22/oce-tambe-imprimeix-amb-linux/


Compartir una impressora

Al Xubuntu és molt simple compartir una impressora en xarxa. No requereix l'edició manual d'arxius de configuració. S'assumeix que ja hi ha una impressora instaŀlada i funcionant a l'ordinador amb el Xubuntu que s'utilitzarà com a servidor d'impressió.

1r pas. Al servidor (on teniu la impressora connectada), obriu el gestor d'impressió. Menú d'aplicacions - Sistema - Impressió.

2n pas. Feu clic a Servidor - Configuració i marqueu la casella on diu: Publica les impressores compartides connectades a aquest sistema. Feu clic a D'acord.

Ara, a l'ordinador client (al qual voleu imprimir remotament),

1r pas. Obriu el gestor d'impressió. Menú d'aplicacions - Sistema - Impressió.

2n pas. Feu clic a Servidor - Configuració i marqueu l'opció: Mostra les impressores compartides per altres sistemes. Feu clic a D'acord.

Ara ja podeu obrir qualsevol document i provar d'imprimir. Si aneu a Fitxer - Imprimeix ha d'aparèixer la impressora compartida.