Vés al contingut

Guia Ubuntu/Índex Jocs/Steam

Steam és una plataforma de jocs online que funciona amb windows, Mac i, com no, també amb Linux. Es pot instaŀlar amb el Centre de Programari del Ubuntu i funciona molt bé. D'aquesta manera, si utilitzes Ubuntu, també podràs jugar online amb amics que utilitzen windows o altres sistemes.

IMPORTANT

En el moment d'editar aquesta guia hem provat d'instaŀar Steam amb Ubuntu 16.10 i no hem pogut. Hem cercat informació per internet i sembla ser que des de la versió 16.04 Steam a donat prou problemes amb Ubuntu.

Així doncs, l'única manera d'instal·lar Steam fàcilment i sense problemes ha estat amb la versió Ubuntu 15.04

Mentre no es resolen els errors amb les últimes versions d'Ubuntu, l'ús de la 15.04 sembla ser que és el camí fàcil.

Amb Linux Mint 17 Steam també funciona bé. https://linuxmint.com/

Edito 25/11/24, Steam funciona perfectament amb Ubuntu 2404 i 2410.

En el cas que no aparegui al Centre de Programari de la vostra distribució o bé no s'instal·li, podeu provar d'instal·lar-ho amb el Terminal. Caldrà que obriu un Terminal i executeu l'ordre: sudo apte-get install steam. Un cop introduïu la contrasenya d'administrador la resta és anar acceptant els missatges de confirmació.

En aquest enllaç hi trobareu tota la informació, que no és poca: http://store.steampowered.com/about/

A la part superior de la finestra, al costat de "login", hi ha una pestanya per triar l'idioma, "language". No hi és el català, però si espanyol per si no us va bé l'anglès.

El seu ús és ben senzill. Només cal cercar jocs per temàtica o per s.o., com per exemple Linux. Un parell de clics i a jugar. La majora de jocs són de pagament, tot i que més econòmics que els habituals preus a les botigues. De fet, no t'envien el joc a casa, compres una llicència per fer descàrrega i poder utilitzar-lo. També hi ha jocs gratuïts.

El millor que podeu fer és anar a fer un cop d'ull al web de steam i valorar vosaltres mateixos.

L'escriptori STEAM

[modifica]

MENU TIENDA / EXPLORAR

A la pestanya JUEGOS Podreu cercar i comprar jocs.

"Explorar por género" hi trobareu "acción, aventura, etc."

"Explorar por plataforma" per exemple Linux.

A la pestanya SOFTWARE teniu disponibles aplicacions d'educació, disseny, àudio, etc. Steam no és només jocs.

HARDWARE és on es ven la maquinaria d'STEAM. Si hi feu una ullada hi trobareu equips de molt bona qualitat i prestacions. Per si, per exemple, voleu comprar un PC nou amb Steam ja inclòs.

En el cas que vulgueu utilitzar Steam asseguts al sofà, potser us anirà millor el "Modo Big Picture" per un entorn més visual a llarga distància. Si el voleu utilitzar, és tant fàcil com prémer el botó amb un dibuix d'un comandament de jocs que hi ha a la cantonada superior dreta de l'escriptori, al costat del vostre nom d'usuari.

Modo BIG Picture

[modifica]

Aquest interface utilitza uns botons més grans per ser més còmode visualment. A més, també admet l'ús d'un comandament de jocs per navegar pels menús, fent l'experiència Steam molt més agradable. Teclat i ratolí no acostumen a convinar bé amb el sofà.

Per configurar per defecte aquest mode heu d'anar a:

Steam - Parámetros - Interfaz i marcar la casella "Iniciar Steam en modo Big Picture."

A més dels habituals menús de TIENDA i BIBLIOTECA, també hi ha un botó WEB per navegar per internet.

Si l'ús de l'equip que hi teniu l'Steam és més per jugar que cap altre cosa, amb Ubuntu també podreu configurar que iniciï Steam al iniciar el sistema.

Amb Ubuntu aneu a "Aplicacions d'inici" i a la pestanya "Afegeix" heu de posar l'ordre "steam". El proper cop que engegueu Ubuntu cargarà Steam automàticament.

Amb el mode Big Picture podreu apagar l'ordinador amb "Salir del Sistema" o tornar a l'escriptori d'Ubuntu amb "Salir de Steam", utilitzant el botó sortir que hi ha a la part superior dreta representat amb una rodona i un pal.

Amb Steam iniciat automàticament i un comandament de jocs, tindreu una plataforma de jocs semblant a l'Xbox 360 o Play Station però amb un equip molt millor de preu, jocs gratuïts o molt bé de preu i amb els avantatges d'un sistema operatiu lliure com ho és l'Ubuntu.

Alguns jocs disponibles per Linux

[modifica]

Dota 2

Dota va començar com una modificació per Warcraft 3 i ha acabat sent un dels jocs més jugats online.

És de l'estil del league of legends i no li té res a envejar.

MENU APRENDER el teniu que veure i utilitzar abans de jugar.

MENU VER hi trobareu "torneos" i "partidas en curso".

MENU HEROES podreu veure i provar tots els personatges del jocs. Per tal d'avaluar quin us va millor.

MENU TIENDA Aquí es poden comprar objectes, armes i fins hi tot personatges.

A la part inferior esquerra hi ha el botó JUGAR A DOTA. Si el premeu podreu fer partides amb bots o bé VER SALAS per unir-se a partides online i CREAR SALAS si voleu crear la vostra pròpia partida.

Si sou un grup d'amics i voleu fer la vostra partida és ven senzill que un de vosaltres crei una sala i el s altres s'uneixin.


Counter Strike

Per només 9,99 € juga al "number one" dels FPS amb qui vulguis de tot el mon.

Nuclear Dawn

Un FPS amb armament del futur en una ciutat del futur.

Si voleu veure gresca: http://www.youtube.com/watch?v=kvJfkPSV_mY

Metro: Last Light Redux

Un FPS de primera categoria. Sota les runes del Moscou post apocalíptic, dins dels túnels del metro, el poc que queda de l'humanitat pateix l'amenaça de bèsties mutants.

Football manager 2017

Aquest joc de gestió futbolística té inclòs més de 2500 clubs reals. Molt realista, pels amans del futbol.

Euro Truck simulator 2

Sigues el rei de la carretera portant un camió per tota Europa.

Legend of Dungeon

Cities in Motion 2

Per controlar i entretenir-se molt amb la xarxa viaria entre ciutats.

Amb tot luxe de detalls, Vienna, Helsinki, Berlin i Amsterdam seran les ciutats que haureu de manejar pel que fa a transport. Autobusos, metros, tram., haureu de tindre contents als usuaris.

Per fer-se una idea, aquí un vídeo: http://www.youtube.com/watch?v=rBa-qG4tbZA

Proton

[modifica]

Amb la introducció de Proton, una capa de compatibilitat basada en Wine específica per a jocs de Windows, s'ha aconseguit una majoria (76%+) dels 1000 jocs més populars anteriorment només disponibles per a Windows, funcionant bé en sistemes GNU/Linux.

Amb el llançament de Steam Deck, la nova consola portàtil de Valve amb un sistema operatiu basat en Arch Linux, s'espera que la compatibilitat amb títols exclusius de Windows continuï millorant ràpidament.