Guia Ubuntu/Índex GNOME 16.10/Extensions

Salta a la navegació Salta a la cerca

Una de les coses interessants de l'escriptori que utilitza Ubuntu Gnome són les extensions que podem afegir al Gnome shell.

GNOME Shell és un component del GNOME 3.0, la següent generació de l'entorn d'escriptori GNOME, alliberat el 6 d'abril de 2011.[3] GNOME Shell substitueix el quadre del GNOME[4] i s'encarrega de gestionar l'escriptori, trencant amb el model d'escriptori present en versions anteriors del GNOME. GNOME Shell té com a base Mutter, un gestor de finestres amb composició per a X11. Mutter és la següent generació del gestor de finestres Metacity i utilitza la llibreria Clutter.

Per afegir o gestionar les extensions és ben fàcil. Es pot fer des de l'entorn web que hi podreu accedir amb la següent adreça: https://extensions.gnome.org/

En aquest web hi ha un botó que hi diu "Extensions" on hi trobareu noves extensions per afegir. On diu "Installed extensions" hi trobareu les que ja teniu. Però això no vol dir que les esteu utilitzant,poden estar disponibles però poden estar desactivades.

Per exemple, si cerqueu l'extensió "Aplications Menu" veureu que està desactivada. Per activar-la és tant senzill com prémer al costat de on diu OFF i passar a l'estat ON. Tot seguit us apareixerà a la part superior de l'escriptori un menú que hi diu Aplicacions. Aquest menú és molt pràctic per cercar les aplicacions que hi teniu instal·lades al vostre equip. Si per exemple premeu Aplicacions - Ofimàtica tindreu accés a tot el programari ofimàtic. També hi ha menús: Internet, Jocs, So i Vídeo, Gràfics, etc. Molt útil.