Vés al contingut

Guia Mint Thunderbird

Mozilla Thunderbird[modifica]

Aquest és el programa de gestió de correu que ve instaŀlat per defecte al LinuxMint. És, sens dubte, un dels programes lliures més popular per a la gestió del correu. Hi ha versions tant per a Linux com per a Windows. Al menú "Preferits" del Mint hi teniu una icona d'accés directe.

Mozilla Thunderbird (anteriorment Minotaur) és un client de correu electrònic de la Fundació Mozilla. El seu objectiu és desenvolupar un Mozilla més lleuger i ràpid mitjançant l'extracció i redisseny del gestor de correu del Mozilla oficial. És multiplataforma, utilitza el llenguatge d'interfície XUL i és programari lliure.

Igual que el seu programa germà, Firefox, el 2011, es va llançar la versió 5 que s'ha inclòs el motor de renderitzat Gecko, el qual implementa estàndards web coincidint les versions de desenvolupament. A més, cada sis setmanes, s'actualitzarà la seva versió adoptat inicialment de Chrome.2

Una eina molt útil és el corrector ortogràfic. Tindreu tants idiomes disponibles com en tingueu instaŀlats al Suport d'idioma. Per iniciar el corrector, mentre esteu redactant un missatge, feu clic a la icona que hi diu Ortografia. Les paraules suposadament mal escrites quedaran marcades de color vermell. Si hi feu clic dret a sobre, obtindreu el suggeriment d'escriptura correcte; al menú emergent de correcció, també hi trobareu la pestanya Llengües on podreu triar l'idioma.

Si manteniu el Thunderbird obert i minimitzat mentre treballeu, en rebre un nou missatge, rebreu una notificació en una finestra emergent; i també canviarà el color del sobre de la barra superior de gris a blau.