Vés al contingut

Guia Linux Mint13/Ubuntu One

Ubuntu One[modifica]

Ubuntu One és un servei del grup Canonical per als usuaris d'Ubuntu, dissenyat per compartir arxius i la sincronització entre els sistemes.

Amb Ubuntu One, els usuaris podreu emmagatzemar, transferir i sincronitzar arxius des de diferents ordinadors amb l'Ubuntu. Podreu tindre arxius o documents disponibles des de qualsevol lloc on esteu amb un ordinador connectat a internet.

Ubuntu One no bé instaŀlat al Linux Mint, però si el teniu disponible al Gestor de Programari. Entre altres avantatges, si teniu la necessitat d'enviar a algú un arxiu o document massa gran per enviar-lo per correu electrònic, podreu utilitzar Ubuntu One.

Ubuntu One té una aplicació client que només funciona en l'Ubuntu 9.04 i versions posteriors. Actualment hi ha disponible unaversió per a Microsoft Windows XP, Vista i 7. El compte Ubuntu One gratuït ofereix 5 GB d'emmagatzematge. Els usuaris podeu actualitzar a 20 GB mitjançant el pagament d'una quota mensual de 2,99 dòlars americans, o bé 29,99 dòlars anuals. Usuaris d'altres distribucions Linux també podreu fer ús d'Ubuntu One amb el navegador web tal com expliquem més endavant.

Una de les darreres novetats, és l'opció de poder compartir els arxius desats a Ubuntu One creant un senzill enllaç. Tots el documents pujats a Ubuntu One, si teniu l'opció de sincronització habilitada, els tindreu disponibles a la carpeta del vostre usuari anomenada Ubuntu One. Aleshores, si obriu el navegador de fitxers Nautilus (amb Ubuntu) o Dolphin (amb Kubuntu) i aneu a la carpeta Ubuntu One, tindreu l'opció de compartir qualsevol arxiu aquí ubicat. Només cal prémer amb botó dret sobre l'arxiu i fer clic a Ubuntu One - Publica arxiu. A partir d'aquest moment, al menú Ubuntu One de l'arxiu hi tindreu disponible l'opció Copia l'enllaç web de tal manera que, amb aquest enllaç, qualsevol altre des de qualsevol sistema operatiu pot descarregar-se l'arxiu que vulgueu compartir.

En l'actualitat hi ha més característiques planejades com permetre als usuaris compartir arxius a través de la xarxa local (en lloc de fer servir el Ubuntu One Cloud), o la sincronització de favorits de Firefox amb Ubuntu One.

Ubuntu One al navegador d'internet des de qualsevol sistema operatiu[modifica]

El servei d'Ubuntu One també el podreu utilitzar amb altres ordinadors que no tinguin instaŀlat l'Ubuntu, per exemple Windows o Mac. Ho podreu fer utilitzant el navegador d'internet al web https://one.ubuntu.com/

Per al ús des del navegador web, us aniran bé les instruccions que hi trobareu a la Guia Ubuntu 10.10 en aquest enllaç: http://ca.wikibooks.org/wiki/Guia_Ubuntu/Ubuntu_One

Ubuntu One pàgina de música[modifica]

Amb el servei streaming de música, podreu transmetre sense fils la música que tingueu guardada al servei d'Ubuntu Onel al vostre mòbil. També obtindreu 20 GB d'emmagatzematge addicional perquè pugueu fer créixer la vostra coŀlecció de música.

La integració d'Ubuntu One Music Store amb Ubuntu dóna als consumidors One l'opció de còpia de seguretat en línia, així com la comoditat d'auto-sincronització.

La sincronització d'Ubuntu One no és compatible amb els usuaris que es connecten a Internet a través d'un servidor proxy. Aquests usuaris hauran de descarregar les seves compres al lloc web d'Ubuntu One i afegir manualment les cançons a la seva col·lecció Rhythmbox.

Escolteu la música sense connexió amb Android

No hi ha connexió? Cap problema, la memòria del vostre dispositiu Android us dóna l'opció d'escoltar la música offline perquè en pugueu fer ús en qualsevol lloc: a la platja, al gimnàs, de viatge o del vol.

Dropbox[modifica]

Dropbox és un altre servei gratuït per emmagatzemar documents, fotos i vídeos remotament per tal de tindre'ls disponibles des de qualsevol PC amb windows, Mac, Linux, o, fins i tot, telèfons mòbils.

Dropbox funciona bé amb Ubuntu i qualsevol altra distribució de Linux. De moment no està disponible en català, però si en castellà i altres llengües. En instaŀlar-ho, per defecte s'iniciarà automàticament cada cop que engegueu l'ordinador i es sincronitzarà els documents que hi tingueu al núvol amb la PC carpeta del Dropbox al vostre PC, aquesta carpeta es dirà Dropbox i s'ubicarà a la carpeta del vostre usuari.

A la icona de notificació del Dropbox (normalment al costat de la data i hora), si hi feu clic amb el ratolí s'obrirà la carpeta del PC del Dropbox. És tan fàcil com copiar i enganxar documents. Si hi feu clic-dret un menú us donarà moltes opcions més, entre d'altres, a "Preferencias", podreu habilitar o inhabilitar "Iniciar Dropbox al arrancar el sistema", o "Habilitar sincronización en LAN".


Més informació: https://www.dropbox.com