Vés al contingut

Guia Linux Mint/Tria de l’edició correcta

Podeu baixar Linux Mint del Lloc web de https://linuxmint.com/download.php

A continuació, llegiu per seleccionar l’edició i l’arquitectura que s’adeqüi millor a les vostres necessitats. Cinnamon, MATE o Xfce?

Linux Mint es presenta en 3 sabors diferents, cadascun amb un entorn d’escriptori diferent.

  • Cinnamon L’escriptori més modern, innovador i amb totes les funcions
  • MATE Un escriptori més estable i ràpid
  • Xfce El més lleuger i el més estable

La versió més popular de Linux Mint és l’edició de Cinnamon. Cinnamon es desenvolupa principalment per i amb Linux Mint. És polit, bonic i està ple de funcions noves.

Cinnamon

Linux Mint també participa en el desenvolupament de MATE, un entorn d’escriptori clàssic que és la continuació de GNOME 2, l’escriptori predeterminat de Linux Mint entre el 2006 i el 2011. Tot i que es perden algunes característiques i el seu desenvolupament és més lent que Cinnamon, MATE s’executa més ràpidament, utilitza menys recursos i pot funcionar millor amb ordinadors antics.


MATE

Xfce és un entorn d’escriptori lleuger. No és compatible amb tantes funcions com Cinnamon o MATE, però és extremadament estable i molt lleuger en l’ús dels recursos.

Xfce

Per descomptat, els tres escriptoris són excel·lents i Linux Mint està molt orgullós de cada edició. Encara que hi ha més funcions i un millor suport en algunes edicions que altres, i algunes s’executen més ràpidament i utilitzen menys recursos que altres, totes són alternatives excel·lents i la tria de l’edició correcta és, en gran part, un assumpte de gust.

A part de les seves característiques i rendiment, Cinnamon, MATE i Xfce també representen tres entorns d’escriptori diferents, amb diferents menús, taulers i eines de configuració. El més adequat és aquell que us fa sentir com a casa.

Si no esteu segur de quin escriptori voleu triar, comenceu amb l’edició de Cinnamon. Eventualment proveu-los quan tingueu temps. Tots tres tenen el seu propi públic dins de la comunitat de Linux Mint i tots són molt populars. 32 o 64 bits?

Es recomana 64 bits.

Les imatges ISO de 32 bits es proporcionen per a la compatibilitat amb ordinadors antics. Els processadors de 32 bits són extremadament rars en l’actualitat i la majoria d’ordinadors poden treballar en 64 bits. Si el vostre ordinador es va fabricar després del 2007, és probable que tingueu un processador de 64 bits.

Truc: Podeu provar d’arrencar Linux Mint de 64 bits a l’ordinador. Si no és compatible, no passarà res dolent. Només obtindreu un missatge d’error.