Vés al contingut

Guia Linux Mint/Impressores

Instal·lació d'una impressora

Si voleu configurar la vostra impressora, heu d'anar al Centre de Control (ajusts del sistema) – Maquinari - Impressores o bé a Menú - Administració - Impressores. Per a instaŀlar-la, caldrà fer clic a la icona + Afegeix.

És molt possible que el sistema ja hagi detectat la vostra impressora i hi aparegui llistada; en aquest cas, la trieu i premeu Endavant. Un cop finalitzat l'assistent, la vostra impressora apareixerà com a una icona al costat de la icona “impressora nova”. Si cliqueu amb el botó dret, podreu editar les seves propietats o veure la cua de treballs pendents d'impressió.

En cas que no hi aparegui al llistat de detectades, haureu d'indicar manualment al sistema el tipus d'impressora (local o xarxa) i després el fabricant i model. Un assistent molt semblant al d'altres sistemes operatius us guiarà per instal·lar-la. Normalment no caldrà posar cap CD, sovint el controlador és lliure i ja ve amb la distribució.

També es pot trobar ajuda en temes d'impressores a:

http://openprinting.org

http://www.openprinting.org/printers


Compartir una impressora

Amb Linux Mint és molt simple compartir una impressora en xarxa. No requereix l'edició manual d'arxius de configuració. S'assumeix que ja hi ha una impressora instaŀlada i funcionant a l'ordinador amb Linux Mint que s'utilitzarà com a servidor d'impressió.

1r pas. Al servidor (on teniu la impressora connectada), obriu el gestor d'impressió. Centre de Control - Maquinari - Impressores.

2n pas. Feu clic a Servidor - Ajusts i marqueu la casella on diu: Publica les impressores compartides connectades a aquest sistema. Feu clic a D'acord.

Ara, a l'ordinador client (al qual voleu imprimir remotament),

1r pas. Obriu el gestor d'impressió. Centre de Control - Maquinari - Impressores.

2n pas. Feu clic a Servidor - Ajusts i marqueu l'opció: Mostra les impressores compartides per altres sistemes. Feu clic a D'acord.

Ara ja podeu obrir qualsevol document i provar d'imprimir. Si aneu a Fitxer - Imprimeix ha d'aparèixer la impressora compartida.