GNU/LINUX per usuaris/Primers passos/Personalització de l’entorn KDE/El menú d’aplicacions

Salta a la navegació Salta a la cerca

Tal com exposàvem a la secció anterior, el menú d’aplicacions es pot modificar i personalitzar tant com vulguem. Per accedir a la configuració hem d’obrir la finestra de configuració del panell i anar a la secció Disposició, pestanya de Menús o bé des del menú KDE, Preferències - Editor de menús. En aquesta finestra hi veurem la secció de Menú K, Menús ràpids de navegació i Elements de menú d’inici ràpid.

En el Menú K podem seleccionar el tipus de format que volem pels menús d’aplicacions i afegir submenús addicionals. Aquests submenús addicionals ens poden mostrar els últims documents oberts (per poder-hi tornar a accedir de forma més ràpida), marcadors (menú dinàmic), navegació ràpida 1 , preferències, etc. Per saber exactament què és cadascun d’aquests menús podem accedir a la seva ajuda en pantalla (botó dret del ratolí sobre l’opció de menú) o bé afegir-lo i investigar una mica quines opcions ens proporciona. El botó d’Edició del menú K ens fa aparèixer una finestra com la de la figura 2.7 on podem afegir, eliminar o modificar tots els menús i submenús que ens apareixen.

Figura 2.7: Edició dels menús.

Al seleccionar una opció de menú, a la banda dreta ens apareixen una sèrie d'alternatives que ens permeten escollir el nom que volem que aparegui en el menú, on està situat el binari (l’arxiu executable), la ruta de treball que utilitzem, etc. També és interessant l’opció de tecles d’accés ràpid, que ens permet assignar una combinació de teclat a l’aplicació de forma que al apretar-la se’ns executarà automàticament.

Una altra tria per poder actualitzar els menús de KDE és la que ens proporciona l’aplicació KAppfinder (menú KDE - Preferències - KAppfinder), que ens explora el sistema a la recerca de nous programes instal lats i ens els situa en les diferents seccions del menú.