GNU/LINUX per usuaris/Introducció/Programes i documentació

Salta a la navegació Salta a la cerca

Internet sempre ha estat el medi principal de comunicació entre els desenvolupadors i usuaris del programari lliure. És per aquesta raó que ja des del principi de la gran expansió de GNU/Linux sempre s’ha pogut trobar a la xarxa molta informació sobre el sistema operatiu i les seves aplicacions. La majoria de programes els podem descarregar d’Internet, empaquetats amb algun dels sistemes més comuns de les distribucions o bé directament a partir del seu codi font perquè el poguem compilar en el nostre sistema. A més, la majora de distribucions també poden descarregar-se de la xarxa sense necessitat de pagar absolutament per res. També és cert que si volem el suport que es dóna en algunes d’elles, el millor és comprar el material que proporcionen (CDs, manuals, etc.) i registrar-se-hi.

A mesura que ens anem introduint en el món del programari lliure i el del GNU/Linux veurem com un dels aspectes clau per poder-se-hi moure és saber trobar la documentació que ens interessa. Quan ens trobem davant d’un problema, abans de començar a donar voltes sobre com resoldre’l hem de pensar que és molt probable que altra gent com nosaltres ja s’hi hagi trobat. Buscar i trobar la documentació que s’adapti millor als problemes que se’ns vagin plantejant ens estalviarà molt de temps i esforços i esdevindrà una tasca clau en el nostre procés d’aprenentatge. La comunitat del programari lliure genera centenars de documents que podem descarregar-nos lliurement per Internet, a més dels fòrums de discussió, pàgines de rumors i notícies, etc.

Algunes de les referències més populars són:[1] Un HOWTO és un document que explica detalladament com portar a terme una determinada tasca.