Blender 3D: novell a professional/Detallant una persona simple 1

Salta a la navegació Salta a la cerca

Aquest tutorial utilitza el model de persona simple del tutorial previ. Si no l'has fet, necessitaràs fer-lo abans.

Si el teu model no apareix sòlid, llavors es troba dibuixat en mode Wireframe. Per aquest tutorial utilitzarem la visió en sòlid. Prem ZKEY per veure el model en mode sòlid.

Superfícies[modifica]

The Editing Panel Button can be clicked to display the edit buttons
The Editing Panel Button can be clicked to display the edit buttons

Ja hauries de trobar-te en Edit Mode. Si no hi ets, amb la persona simple seleccionada, prem TAB per ficar-te al Edit Mode. (Per cert, utilitza RMB per seleccionar el cos o el cap.)

A la finestra Buttons, troba el panell Editing (tal com es mostra a la dreta) i clica'l (o prem F9). A Macintosh OS X, utilitza la tecla "Apple" F9 per evitar posar en marxa els efectes de Exposar finestra.

Els botons Subsurf(Subsuperfície)
Els botons Subsurf(Subsuperfície)

Ara hauries de ser capaç de veure els botons Subsurf (Subsuperfície) a la finestra "Mesh", tal com es mostra a la dreta. Clica el botó "Sub Surf". Hauries de veure els canvis immediatament. Si no veus el botó "Sub Surf" clica a la finestra "Modifiers" sobre "Add Modifier" i selecciona "Subsurf".

Que ha passat? Cada cara ha sigut dividida en quatre cares més petites que s'han xamflanat progressivament, la qual cosa ha fet que les arestes del model es suavitzin. Clica el botó "Subdiv" i canvia el valor a '2'. El model canviarà una altra vegada perquè cada cara original ara es divideix en 16 cares. Si canvies a 3 es dividirà en 64 cares, però no ho facis si no tens un ordinador prou potent. Has vist l'altre botó amb un nombre al damunt? Controla quantes subdivisions es faran quan es renderitzi, mentre que el valor que hem canviat ara controla les subdivisions mentre treballem dins Blender. Abans de continuar, fica un valor de 2 a les primeres subdivisions, i 3 per les subdivisions de renderització. Una manera fàcil de fer-ho és deixar pressionat LMB i moure el ratolí a dreta o esquerra per damunt del nombre.

Amb el botó subsurf hi ha un altre botó anomenat "Optimal". Clica el botó i veuràs que els vértexs i les arestes es dibuixen a on es troba la subsuperfície.

  • Fixa't que aquests dos botons, "Subdiv" i "Optimal", igual que els altres buttons alineats del mateix color, es poden activar o desactivar. Els seus efectes poden ser desfets en qualsevol moment simplement clicant en ells però no poden ser desfets amb l'ordre undo

Suavitzar Superfícies[modifica]

La teva persona suavitzada.

Sub superfícies fa una bona feina suavitzant objectes i creant bones superfícies corbades. Tot i així, les subsuperfícies no fan el model completament suau. Sempre hi ha un cert esglaonament.

Al Edit Mode, prem AKEY una o dues vegades, de manera que tots els vèrtexs estiguin seleccionats. Troba el botó que diu "Set Smooth" (el botó de damunt a la dreta dins de la finestra "Links and Materials") i clica'l. Veuràs com Blender suavitza les arestes. Ara clica el botó "Set Solid". Veuràs com la persona simple torna al rederitzat solid. Com que es veu millor suavitzat, clica "Set Smooth" una altra vegada.