Android/Google Adds

Salta a la navegació Salta a la cerca

Introducció[modifica]

Orígen de Google Adds[modifica]

Qué engloba Google Adds[modifica]

[modifica]

GAds Logo.png

Google Ads és la font principal d'ingressos de Google i constitueix un mètode de pagament per publicitat dinàmica per al client, en altres paraules, l'usuari pagarà o cobrarà en funció del tràfic generat, tenint que els anunciants pagaran per aquells anuncis que hagin rebut un clic, i els propietaris de pàgines web o aplicacions cobraran en funció del nombre de clics que la seva pàgina web o aplicació hagin generat.


Google Adwords[modifica]

AdWords és una eina publicitària que va ser desenvolupada per Google l'any 2000 amb l'objectiu d'oferir la possibilitat a qualsevol usuari de publicitar-d'una manera patrocinada a Internet, més concretament, a Google. La intenció de Google AdWords és la d'anunciar-d'una manera rellevant a través dels resultats de cerca que ofereix Google a la SERP (Search Engine Result Pages), per així augmentar la seva cartera de clients i la seva visibilitat a la xarxa.

Característiques principals[modifica]

Evolució[modifica]

[modifica]

Després de 18 anys Google ha decidit canviar el nom la seva eina de campanyes PPC (Pay Per Click) a Google Ads, oferint una nova interfície, noves funcionalitats i també altres que deixaran d'estar disponibles, i nous tipus de campanyes més específiques que estan dissenyades amb Intel·ligència Artificial, basada en la filosofia «machine learning».

Novetats respecte la versió antiga[modifica]

Nova interfície de Google Ads[modifica]

L’aspecte de l’antiga plataforma Google Adwords portava 18 anys sense canvis significatius, Amb l’introducció de Google Ads, també s’introdueix una interficie totalment diferent.

En la pàgina principal de Google Ads es mostra una pàgina de visió general, que ofereix estadístiques actualitzades. Google Ads ofereix múltiples eines per poder treure el màxim rendiment econòmic a les campanyes. A continuació s'explicarà per sobre com és el mapa de referència, però aquí es mostren les principals funcions que es poden utilitzar amb més detall.


Interficie GAds.png


 1. Menú de navegació:
  Aquest menú, que per defecte es troba ocult en les pantalles més petites i està situat a l'esquerra de la pantalla, permet a l'usuari navegar a través de les diferents campanyes que aquest tingui i configurar-les.
 2. Menú de la pàgina:
  Aquest menú es troba al costat del menú de navegació, i en ell es poden accedir a moltes funcions importants de forma ràpida i simple, i també permet explorar les pàgines principals del compte, com per exemple grups d'anuncis, anuncis i extensions o paraules clau. Cal destacar que les opcions a les que es poden accedir des del menú de pàgina canvien en funció d'on es troba l'usuari al menú de navegació.
 3. Menú de subpàgines:
 4. Barra superior:
  En aquesta barra, l'usuari té accés a:
  • Cercar i accedir a qualsevol pàgina o funció
   GAds TopBar Search.png


  • Veure els informes i panells
   GAds TopBar Informes.png


  • Accedir a les eines i configuració de Google Ads
   GAds TopBar ToolsConfig.png


  • Accedir a les notificacions i a la configuració personal del compte
 5. Barra d'eines de la taula:
  Aquí l'usuari podrà realitzar accions especifiques per cadascuna de les seves campanyes.
  GAds campaign actions catala.png

Crear una nova campanya[modifica]

Una campaña és un conjunt de grups d'anuncis (anuncis, paraules clau i licitacions) que comparteixen un pressupost, segmentació geogràfica i altres opcions de configuració. Les campanyes se solen utilitzar per organitzar les categories de productes o serveis que ofereix.

Per a poder crear una campanya, hem de seguir els següents passos:

 • En primer lloc hem d'anar a la pàgina de campanyes que hi ha al menú de pàgines. GAds menu paginas catala.png

 • A continuació clickem a qualsevol de les dues opcions que hi ha disponibles per afegir noves campanyes, i seleccionem l'opció Cammpanya nova
GAds Create New Campaign Catala.png

 • Després Google Ads demana escollir un objectiu concret per a la campanya que s'està creant. Quan es selecciona un objectiu, Google Ads mostrarà suggeriments sobre com s'han de configurar els següents passos de la campanya per assolir aquest objectiu. Només es pot utilitzar un objectiu per campanya, i s'ha de tenir present que aquest ha de ser l'assoliment més important que l'usuari vulgui aconseguir per a la seva empresa o negoci.

  En cas que l'usuari no vulgui escollir cap objectiu com a prioritari, Google ofereix la possibilitat de crear la campanya sense cap objectiu concret.

  Els objectius que Google permet escollir són els següents:
  • Vendes: El seu objectiu és impulsar les vendes en línia, a l'aplicació, per telèfon o a la botiga.
  • Contactes: Es centra en animar als clients a fer accions per generar contactes i altres conversions.
  • Trànsit al lloc web: Consisteix en dirigir els usuaris adequats al lloc web de l'usuari.
  • Consideració de la marca i del producte: S'enfoca en animar als usuaris a descobrir els productes i serveis de l'usuari.
  • Notorietat de marca i abast: S'enfoca en arribar a un públic més ampli i en crear notorietat.
  • Promoció d'aplicacions: El seu objectiu és obtenir més instal·lacions i més interaccions.


GAds Create New Campaign Step1 catala.png

 • Un cop l'usuari ja ha seleccionat un objectiu (o no, en cas que hagi creat una campanya sense l'ajuda d'un objectiu), l'usuari haurà de seleccionar un tipus de campanya. El tipus de campanya determina on veuen l'anunci els clients, així com la configuració i les opcions que hi ha disponibles.

  Els diferents tipus de campanya que ofereix Google són els següents:
  • Cerca: Permet crear anuncis de text o de trucada que es mostren al costat dels resultats de la cerca a Google.com o en llocs web de partners de cerca de Google, entre d'altres.
  • Display: Permet crear anuncis amb un gran impacte visual que es publiquin a la Xarxa de Display de Google, a YouTube, en dispositius mòbils i en aplicacions.
  • Shopping: Permet crear anuncis de Shopping que generen vendes en línia i a la botiga, clics al lloc web i altres conversions.
  • Vídeo: Permet crear anuncis de video dissenyats per augmentar l'abast i la notorietat, afavorir la interacció o generar conversions.
  • Aplicació: Permet crear anuncis de promoció d'aplicacions que es publiquen a la Xarxa de Cerca de Google, a la Xarxa de Display, a Google Play, en altres aplicacions i a YouTube.
  • Smart: Permet crear anuncis de text i d'imatge que es mostren a Google, a Google Maps i en tot el web, i treure'n profit d'una gestió d'anuncis mínima i pràctica.


GAds Create New Campaign Step2 catala.png

Un cop ja s'ha seleccionat l'objectiu principal per a la campanya i el tipus de campanya, el següent pas serà realitzar la configuració de la campanya, on s'han de realitzar una serie d'accions, les quals depenen del tipus de campanya i de l'objectiu que s'ha escollit. A contiunació es mostraran les accions que cal realitzar en la configuració, tenint en compte la següent informació:

Objectiu de campanya --> Promoció d'aplicacions
Tipus de campaña --> Aplicació


 1. Seleccionar el nom de la campanya
 2. Definir els recursos de l'anunci (Afegir una imatge, vídeo, recurs HTML5...)
 3. Seleccionar les ubicacions objectiu
 4. Seleccionar els idiomes que parlen els potencials clients
 5. Especificar el pressupost (l'import mitjà que s'invertirà cada dia)
 6. Definir l'estrategia d'oferta, en funció de l'objectiu seleciconat anteriorment
 7. Definir les dates d'inici i finalització de la campanya


En la següent galeria es pot veure com es mostraria la nostra campanya, a diferents plataformes

Aplicació mòbil de Google Ads[modifica]

Google Ads disposa d'una aplicació mòvil. L'aplicació de Google Ads permet a l'usuari estar connectat a les seves campanyes publicitàries des de qualsevol lloc amb un smartphone amb Android o iOS.

Les principals funcions de les quals podrà gaudir l'usuari són:

 • Veure estadístiques de la campanya
 • Actualitzar licitacions i pressupostos
 • Obtenir alertes i notificacions en temps real
 • Trucar a un expert de Google
 • Actuar segons els suggeriments per millorar les campanyes
 • Afegir, modificar o retirar paraules clau

GAds APP 1.png GAds APP 2.png GAds APP 3.png GAds APP 4.png

Smart Bidding[modifica]

Google Marketing Platform[modifica]

Google Màrqueting Platform neix el 24 de juliol del 2018 com a resultat de l'unificaicó de DoubleClick i Suite Google Analytics 360, i té com a principal objectiu desenvolupar una estratègia de màrqueting de fomra més intel·ligent per així obtenir millors resultats.

Els principals avantatges que Google Marketing Platform oferirà als seus clients són:

 • Oferir un màrqueting més ràpid i intel·ligent. Gràcies a l'automatització dels processos quotidians, el client podrà dedicar el seu temps a activitats estratègiques mentre que la intel·ligència integrada actualitza automàticament les tendències i patrons publicitaris.
 • Gaudir de més control sobre les seves inversions. El client podrà veure fàcilment quines parts de la seva estratègia de màrqueting estan funcionant i prendre decisions fonamentades per millorar el rendiment; tot això amb la plena seguretat que està publicant anuncis i oferint experiències de qualitat.
 • Comprendre millor a la seva audiència. El client podrà integrar les seves dades i accedir-hi per obtenir una visió més completa dels seus clients per identificar les audiències de més valor.
 • Compartir informació valuosa amb els seus equips. Al disposar de les dades i de la generació d'informes en el mateix lloc, tot el personal de l'empresa pot veure l'audiència, els mitjans i els resultats de l'empresa, de manera que puguin compartir informació valuosa i optimitzar l'estratègia de màrqueting.


Google Analytics 360[modifica]

Double Click[modifica]

[modifica]

Google AdSense[modifica]

Logo de Google AdSense

Qué és Google AdSense[modifica]

Google AdSense (anteriorment Adsense) és un dels productes de la xarxa de publicitat en línia de Google.

Permet als editors obtenir ingressos a través de la col·locació d'anuncis en les seves pàgines web. Aquests anuncis són administrats i ordenats per Google junt als anunciants de Google Ads.

Com funciona Google AdSense?[modifica]

Primer de tot hem de registrar-nos:

Registre en Google AdSense.png


Un cop completat el registre, accedirem a la pantalla principal de Google AdSense on veurem el següent menú lateral:

Menu principal de adsense.png


 • Página principal: Ens mostra un resum del nostre compte (ingressos estimats, rendiment, pàgines web, etc).

Pàgina principal de Google AdSense.png


 • Anuncios: Ens permetrà la creació i gestió de tota mena d'anuncis.
 • Sitios web: Podrem afegir o eliminar les nostres pàgines web.
 • Pagos: Ens mostra un resum dels nostres ingressos, i a l'arribar a un import mínim (70,00 €) podrem sol·licitar un pagament.

Pàgina d'ingressos de Google AdSense.png


 • Cuenta: En permet realitzar modificacions de configuració del nostre compte.

Com fiquem un anunci a la nostra pàgina web?[modifica]

Primer hem d’anar a la pantalla de “Anuncios”:

Inici de la pantalla d'anuncis.png


A continuació hem d’escollir la configuració d’anuncis que volguem:

Configuració d'anuncis.png


Finalment ens mostrarà el codi html que ja podem copiar i enganxar al codi HTML de les nostres pàgines web:

Codi HTML de l'anunci.png

Google AdMob[modifica]

Logo de Google AdMob

Qué és Google AdMob[modifica]

Google AdMob és una plataforma de publicitat que et permet obtenir ingressos de les teves aplicacions mòbils a través de publicitat integrada. Bàsicament AdMob et facilita mostrar anuncis integrats en la teva aplicació i obtenir ingressos a partir d'aquests.

Existeixen dues formes de guanyar diners a través de Google AdMob: per clics o per visualitzacions, i és el propi anunciant qui escull per quina de les dues opcions vol pagar.

AdMob utilitza Google AdSense per abonar els pagaments, i Google Ads per publicar anuncis d’autopromoció.

AdMob utilitza AdSense i Ads.png

Evolució de AdMob[modifica]

AdMob és una empresa de publicitat mòbil fundada per Omar Hamoui. Aquesta va ser adquirida per Google el 2010 per 750 milions de dòlars.

Funcionament[modifica]

Primer de tot hem de registrar-nos la pàgina de Google AdMob.

Un cop entrem veurem la pàgina principal i un menu lateral:

Pàgina principal de Google AdMob.png


A continuació en el menú lateral fem clic a "Aplicaciones" → "Añadir aplicación". I, si tenim l'aplicació a "Google Play" o "App Store" la podrem seleccionar per afegir-la a Google AdMob.

Selecció de on està publicada la teva aplicació.png

Busca la teva aplicació.png


Ara ja hem afegit la nostra aplicació. Si anem al menú lateral "Aplicaciones" veurem totes aquelles que han estat afegides. El següent pas serà crear un bloc d'anuncis per a una determinada aplicació. Per tant, seleccionarem l'aplicació i farem clic a "Añadir un bloque de anuncios" tal com es mostra en la següent imatge:

Afegir bloc d'anuncis.png


Seleccionem el format de l’anunci:

Format de l'anunci.png


I configurem aquest bloc d’anuncis:

Configuració bloc d'anuncis.png


Per últim, com ja hem generat un bloc d’anuncis, nomès ens falta colocar-lo a l’aplicació:

Afegir els anuncis a la teva aplicació.png