Vés al contingut

Adobe Photoshop/Introducció al programa

Adobe Photoshop

Introducció

Els primers dibuixos

Efectes

Lletres

Dibuixos

Fotografia


Què és Adobe Photoshop?

[modifica]

L'Adobe Photoshop és un dels programes més coneguts de disseny i retoc gràfic. És un editor gràfic digital desenvolupat per Adobe Systems, i distribuït pels sistemes operatius tipus Windows i Mac. Permet des de crear dibuixos o retocar fotografies, a crear interfícies per pàgines web o estils de lletra molt vistosos, i fins i tot jugar amb imatges 3D. Al llarg d'aquest tutorial podràs aprendre com es fa tot això.

El programa

[modifica]

Interfície

[modifica]

Fitxer:Adobe photoshop toolbar overview.png

Les capes

[modifica]

Les capes són un dels conceptes més importants en el programari de gràfics. Una capa vindria a ser un tall individual de l'entrepà, és a dir, de la imatge com a conjunt. El major avantatge d'utilitzar capes és que es poden gestionar i editar les peces independentment, sense afectar la resta del conjunt.

Una altra forma de visualitzar fàcilment el concepte és imaginar-se a un mateix mirant a través d'una finestra. Si dibuixem amb un retolador sobre el vidre estem, en el fons, editant una capa que no ens altera en essència la imatge de fons, tan sols la visualització final que nosaltres en percebem.

És important denotar que l'edició en capes no és compatible amb alguns dels formats d'imatge en els quals es pot guardar la imatge. També cal fer esment en el volum d'informació que les capes ens generen, que augmentaran la mida del fitxer si no mantenim les capes netes i eficients.

Diferències entre gràfics vectorials i gràfics en mapa de bits

[modifica]