Vés al contingut

Administració del temps/El valor econòmic del temps laborable personal

Una preocupació per a les empreses[modifica]

Totes les empreses manegen les seves finances a través del temps: temps d'organitzar, temps de fabricar, temps de comprar, temps de vendre...

Hi ha aquí un aspecte particularment greu de la mala administració del temps, i és impressionant la quantitat de persones que no s'han conscienciat d'això: a les empreses i, en general, sempre que algú té treballadors, es tendeix a creure que es paga per "X" treball; però la realitat és que es paga per "X" temps, i s'espera que en aquest temps s'obtinguin certs resultats: els salaris són quinzenals o mensuals, i s'atorguen al compliment de determinades jornades de presència. El temps dels treballadors són diners de l'empresa. Si aquest temps no està ben emprat, el patró està posant uns diners, una i altra vegada, al pot de les escombraries. El temps mal usat són diners mal gastats.

Exercici II[modifica]

  1. Anoti en la següent taula totes les activitats que realitza en un dia (mitjana), des que inicia les seves activitats fins que es retira, incloent anar al lavabo, trucar per telèfon a la mare, etc. I així mateix anoti el temps que destina per a cada activitat.
  2. Classifiqui cada activitat amb una lletra "A" per a les indispensables, "B" per a les necessàries i "C" per a les desitjables.
  3. Devem considerar que les activitats "A" són aquelles que ens duen a resultats que l'empresa espera, per exemple, reportar operacions, fer balanços, fer cites, etc. Les activitats "B" són les que necessitem per a realitzar algunes activitats necessàries com anar al lavabo, verificar el meu equip i eines, analitzar recursos, revisar agenda, etc. I finalment les activitats "C" són aquelles que puc eliminar i no afecten la meva productivitat, tals com: fumar un cigarro i pensar "què ocupat estic", veure l'última pel·lícula, parlar amb la mare, parlar amb els companys de qualsevol tema, etc.
  4. Divideixi el que vostè guanya mensualment entre la quantitat de dies treballats per a treure l'estimat de sou diari.
  5. El sou diari divideixi-ho entre 8 per a treure el sou per hora, així mateix pot dividir aquest últim resultat entre 60 per a treure el seu sou per minut.
  6. Ara bé, com que l'Empresa solament espera de nosaltres resultats, sumi el temps de les activitats "A" i el de les "B" i multipliqui-ho pel sou que té per hora i minut. El resultat serà el que realment vostè deuria guanyar.
  7. Analitzem quant diners i temps malament gasta l'Empresa en nosaltres.

Sigui honest. Només vostè veurà aquest document.