Vés al contingut

Administració del temps/Causes de la morositat

Morositat[modifica]

La morositat és l'enemiga de l'èxit. L'èxit arriba quan es fan en el moment precís les coses realment importants que condueixen als resultats desitjats. No obstant això, són aquestes coses importants les quals sovint deixem per a després.

Una de les raons que ens indueixen a posposar les coses importants és perquè tendim a confondre l'important amb l'urgent, i els nostres dies es veuen copats de demandes i pressions.

Les coses importants rarament exerceixen aquesta classe de pressió, fins que aconsegueixen l'estat de crisi. El respondre a l'urgent i posposar l'important, ens garanteix un continu nombre de crisi als nostres treballs i en les nostres vides.

Per vèncer a la morositat, necessitem superar la nostra inèrcia, la nostra tendència a resistir el començament d'accions. Una vegada que l'acció ha començat, serà més fàcil continuar-la. El difícil és començar.

La morositat condueix en la majoria dels casos a carreres d'últim minut, resultats per sota la qualitat esperada, dates límit no complertes, vendes perdudes, clients insatisfets, estrès, la qual cosa es tradueix en més temps improductiu. Això disminueix la nostra efectivitat.

El treball mental de la gerència és tan important com el fer les coses eficient i efectivament.

Les principals causes de morositat són:

  1. Treballs no agradables.
  2. Treballs difícils.
  3. Indecisió.