Vés al contingut

Activisme i ús de les TIC/FireChat

L'app Firechat per a telèfons Android i iPhone, és un servei de missatgeria “fora de la xarxa”. És a dir, que no necessita internet per a connectar-se i funcionar.

És recomanable tenir-la instal·lada per a quan es va a llocs amb gran concentració de persones (manifestacions, etc.) en què la xarxa col·lapsa, justament per la gran quantitat de dispositius que intenten connectar-se alhora des del mateix lloc.

En aquesta situació (i donant per descomptat que hi ha altres mòbils amb l’app connectada) és quan el FireChat funciona millor, perquè la proximitat amb els altres dispositius facilita la interconnexió via les antenes dels mòbils amb wifi i/o Bluetooth, que són els que utilitza el FireChat.

És la manera de garantir-vos la interconnexió en situacions d’absència de servei d’internet, sigui perquè les autoritats l’hagin inhibit, o perquè hagi caigut la xarxa per saturació.

Una altra característica interessant de FireChat és que no cal registrar-se per a fer-la servir. L’usuari pot escollir el nom (o pseudònim) que vulgui i fer-la servir de manera anònima.