Viquillibres:La taverna

Dreceres ràpides: navegació, cerca
La Taverna de VIQUILLIBRES

Un lloc per a xerrar i informar-se de forma distesa sobre el projecte.

Tavernes dels projectes germans
Tavernes en català dels
projectes germans

Aquesta pàgina conté converses respecte Viquillibres.

És el lloc de trobada virtual de tothom, així com un espai per a distreure's i crear un bon ambient de comunitat. Aquí es parla sobre afers que concerneixen tothom, per la qual cosa si proveniu voleu conéixer o debatre l'activitat o línies generals del projecte, porteu novetats de Wikimedia o bé teniu idees noves per a compartir, aquest és el millor lloc per a fer-ho.

Si teniu alguna cosa a dir sobre un pàgina, llibre o usuari específics, si us plau, feu servir la seva respectiva pàgina de discussió. Per contra, si teniu qualsevol dubte d'edició, és millor que us adreceu a la pàgina de Plantejament de preguntes. • Arxiu històric de la Taverna
Anys anteriors · 2012· 2013 external=true|· 2014
 • Altres converses:
La discussió de Viquijúnior · Presa de decisions · Peticions de marca de bot (Bot flag requests)

en: This is the community discussion page. Requests for the bot flag should be made on the Requests for the bot flag page.

Denegat el permís de bucròcrata[modifica]

Després de finalitzar la votació en què s'accedia a que se'm proporcionés aquest permís, des de Meta l'han denegat abogant a la reduïda mida de la comunitat i a la presència únicament de dos administradors (vegeu aquí el fil). Jo discrepo força d'aquestes conclusions, en primer lloc ja que si s'ha demanat de forma consensuada amb la comunitat tant interna com amb el suport dels projectes germans - que som qui millor coneixem les necessitats de Viquillibres -, no em sembla adequat que tallin de socarrel tot els beneficis pel seu desenvolupament que comportava l'assignació. En segon lloc, perquè la lentitud de tramitar permissos de bot (uns 10-12 dies a través de Meta) afectarà negativament a ytots aquells usuaris que s'havien interessat en aplicar-los de forma gairebé inmediata.

De tota manera, què en penseu la resta? No hi ha unes normes rígides estipulades (que jo sàpiga) per esdevenir o buròcrata, tret d'aquestes dues línies de contingut ambigu: A small community generally doesn't require a local bureaucrat, because stewards can easily handle the low traffic of requests from that wiki with little delay; generally a user with this access is not needed until several local administrators are present.

A mi em sap una mica greu, però tampoc em treu la son. Creieu que hem d'apretar una mica perquè el concedeixin o ho deixem passar i li posem més paciència als tràmits? --Xavi Dengra (MISSATGES) 16:58, 28 des 2014 (CET)

A veure, el fet de tenir un buròcrata no està dins de les prioritats, però agilitzaria una mica més les coses. Per altra banda, no he sabut trobar uns requisits per ser buròcrata a meta (Només una discussió que no està tancada) i el fet de ser una comunitat petita no crec que sigui una raó gaire vàlida, tenint en compte que per exemple Viquinotícies que només té un parell d'usuaris actius té un buròcrata. Bé, esperem la resposta del Gerardduenas, a veure què diuen :)--Unapersona (discussió) 13:06, 29 des 2014 (CET)
A mi tampoc em sembla massa bé. A veure com justifiquen la seva acció. Moltes gràcies de totes maneres per la iniciativa Xavier Dengra.--Gerardduenas (discussió) 18:28, 29 des 2014 (CET)

Veig que un bot s'ha encarregat d'arxivar la sol·licitud abans de que es respongués la pregunta del @Gerardduenas:. Si volem discutir sobre si es concedeix o no el permís crec haurem de contactar personalment amb en @Snowolf: (Que és qui es va encarregar de la sol·licitud). Què fem?--Unapersona (discussió) 15:10, 31 des 2014 (CET)

He obert un fil a la seva discussió, per si voleu llegir o afegir quelcom a la conversa: meta:User_talk:Snowolf#Denied_request. Bon any! --Xavi Dengra (MISSATGES) 14:38, 1 gen 2015 (CET)
Ja ha respost, i jo també. Que vegi que els catalans som durs de rosegar. :P--Unapersona (discussió) 11:22, 2 gen 2015 (CET)

Editor d'interfície[modifica]

Crec que seria útil implementar un nou grup d'usuaris anomenat editor d'interfície (copiat de w:pt:Project:Editores de interface). En aquests moments l'únic grup d'usuaris (local) que pot editar la interfície de MediaWiki són els administradors. La intenció és que usuaris més experimentats amb la programació puguin modificar el codi estalviant-los feina als administradors inexperts en codi que possiblement es limiten a copiar i enganxar el codi. La implementació del grup d'usuari inclouria:

 • Edició de interfície MediaWiki (Espai de noms Mediawiki)
 • Edició del full d'estil d'altres usuaris
 • Edició del codi javascript dels altres usuaris

Demanant els següents canvis a Phabricator:

$wgGroupPermissions['editinterface']['editinterface']    = true;
$wgGroupPermissions['editinterface']['editusercss']  = true;
$wgGroupPermissions['editinterface']['edituserjs']   = true;

El permís el podria concedir un administrador (a falta de buròcrates locals), si algun dia n'hi ha podem deixar-ho només per buròcrates.

Moltes gràcies, --Gerardduenas (discussió) 22:18, 29 des 2014 (CET)

Aprofitant també podríem demanar l'activació del grup w:Viquipèdia:Editors del filtre d'abusos --Gerardduenas (discussió) 22:47, 29 des 2014 (CET)
Veig Gerard que m'has definit perfectament sense esmentar-me, eh? hahaha. Fora conyes, em sembla molt correcte la implementació de l'editor d'interfície, així que comptes amb el meu suport. Pel que fa al filtre d'abús, crec que no és ni de lluny encara necessari i que ara per ara el control simple dels canvis recents és suficient (baixa càrrega d'edicions i gairebé la totalitat de les que hi ha són d'usuaris autoconfirmats). Tot i així qualsevol millora és bona i aporta qualitat i facilitats als que vinguin després de nosaltres, per tant aquest aspecte el deixo a elecció del que digueu la resta; si s'implementa intentaré assabentar-me'n bé i ajudar a definir-lo. --Xavi Dengra (MISSATGES) 00:02, 30 des 2014 (CET)
@Xavier Dengra: De fet el filtre d'abusos ja està instal·lat, el pots trobar aquí. El problema és que no hi ha cap filtre definit. El que jo proposo és implementar el grup abusefilter que permet que els usuaris que en formen part afegir i modificar filtres. --Gerardduenas (discussió) 17:36, 30 des 2014 (CET)
A favorA favor Suport Em sembla bé.--KRLS (discussió) 18:03, 30 des 2014 (CET)
A favorA favor Suport en els editors d'interfície. Pel que fa al filtre d'abusos, amb el poc vandalisme que tenim no sé si seria gaire útil, però tampoc m'hi oposo. Bon any nou!--Unapersona (discussió) 15:06, 31 des 2014 (CET)
@Xavierserratm, Loquetudigas: Que en penseu?--Gerardduenas (discussió) 18:56, 1 gen 2015 (CET)

@Xavier Dengra, Unapersona: He parlat amb el Snowolf per xat. Diu que no es pot concedir el permís de buròcrata en comunitats tant petites perquè ja han tingut problemes i no els deixen (bastant comprensible). De fet de moment tampoc el necessitem taant i no crec que valgui la pena insistir-hi més perquè dubto que aconseguim res. També li he demanat consell per el tema del interface_editor i diu que si realment volem anar ràpid i som una comunitat petita que el millor seria atorgar un altre admin perquè dubta que els de la WMF deixin que un admin otorgui aquest tipus de flag per causes de seguretat i privacitat.

Aquí us deixo el xat
<gerardduenas> It's about the bureaucrat thing at meta
<QueenOfFrance> Hi
<gerardduenas> Hi ;)
<gerardduenas> https://meta.wikimedia.org/wiki/User_talk:Snowolf#Denied_request
<QueenOfFrance> We can't really be grantign the rights with such a small admin community
<gerardduenas> But you know
<gerardduenas> Requests at meta are really sloaw
<gerardduenas> *sloww
<gerardduenas> Unless you are lucky
<gerardduenas> Well is there anything to do about it?
<gerardduenas> apart form making all the requests at meta?
<QueenOfFrance> I realize that they are not as fast as they could be, but bureaucrat rights are a very serious matter. Handing the right out to very small communities has proved disatrous in the past sadly :(
<QueenOfFrance> I'm looking at the archives for SRB as we speak
<gerardduenas> What do you mean?
<gerardduenas> If it is for lack of experience, could we ask a current bureaucrat in cawiki to act as a wikibooks bureaucrat (just speculating)
<QueenOfFrance> What I mean, I realize that requests on SRB have not been as fast they can be but the bureaucrat rights are very serious matter. In the past, we've encountered a lot of problems with very small communities with 'crat rights, that's why they're only handed out when there's enough admins that community is stable
<QueenOfFrance> It's honestly not a lack of experience thing, it's just directly linked to community size
<QueenOfFrance> (and especially admin size)
<gerardduenas> So the only way is to go through the hole 
<gerardduenas> And ask in meta
<QueenOfFrance> However, I checked the archives and we aside from the last month, bot requests are generally handled way quicker
<gerardduenas> Yup
<gerardduenas> That's also true ;)
<gerardduenas> And changing topic, any advice for https://phabricator.wikimedia.org/T85713
* QueenOfFrance is looking
<QueenOfFrance> Hmmm
<QueenOfFrance> I see the problem, yeah
<QueenOfFrance> yeah editcss and edijs are a bit sensitive as anybody with access to is can hijack any visitor's computer
<QueenOfFrance> insert third party js with tracking (ie google analytics) and so on
<QueenOfFrance> I think the foundation has some qualms about who has access to it, but I'll see what I can find out
<QueenOfFrance> (if it's only a few people, why not promote them to admin instead of editinterface tho?)
<gerardduenas> Yup thats also an idea
<gerardduenas> I'll propose it
<gerardduenas> Thanks for all, I'll try to convice them in the village pump the same way you convinced me ;)
<QueenOfFrance> I will reply on meta later today to your query anyway, for transparency and so that other can see it too
<gerardduenas> Ok! :D
<gerardduenas> See you soon and happy 2015!
<QueenOfFrance> Happy 2015 to you too :) And see you soon indeed :)
--Gerardduenas (discussió) 00:37, 4 gen 2015 (CET)
Quin cacau tenim muntat... Està clar que la candidatura queda desestimada i denegada definitivament. No sé què fer la veritat, estem en una situació de cul de sac que ens impedeix pujar el ritme. Si presentessis una candidatura a administrador, Gerard (malgrat no complir 100% els requisits), jo et donaria total suport. Però la qüestió és que ni així resolem tots els problemes. Seguim depenent de Meta. No sé, em sembla que el millor serà resignar-nos i seguir demanant-ho tot allà. Que ens aprovin l'editor d'interfície (i ja és una eina que tindrem) i així podrem crear una pàgina de votacions per a escollir-ne els usuaris, per a que després un steward ens proporcioni els drets. Haurem d'afanyar-nos més entre nosaltres en les votacions de bots i altres assumptes per agilitzar els processos, i sobretot aviam si durant aquest any s'anima més gent a col·laborar (sobretot si en Loquetudigas treu el cap) i a algun de vosaltres dos (o ambdós) se us pot nomenar nous administradors i satisfem requisits per a futures candidatures de burocràcia. --Xavi Dengra (MISSATGES) 13:19, 4 gen 2015 (CET)
D'acord, ens quedem sense buròcrata. Sobre els editors d'interfície i administradors: evidentment, el Gerardduenas ha de ser l'editor d'interfície, no hi ha dubte. Pel que fa als administradors, no crec que sigui necessari, perquè el Xavier Dengra ja està molt actiu últimament. Tot i així, si en Gerardduenas s'hi presenta, hi donaré suport. Des de que ha entrat que la pantalla em brilla més quan entro a Viquillibres. :D El que diu el Xavier de aviam si durant aquest any s'anima més gent a col·laborar, ara deixaré un missatge a en Loquetudigas, a veure si el veu i s'anima una mica, i parlaré també amb el Xavierserratm, animant-lo a editar altres llibres de temàtica semblant al que edita. Sobre a algun de vosaltres dos (o ambdós) se us pot nomenar nous administradors, tampoc cal tenir un projecte on tots els usuaris siguin admins, dic jo... :)--Unapersona (discussió) 13:52, 4 gen 2015 (CET)
Evidentment em referia que vosaltres ho podríeu acabar sent si el nombre d'usuaris augmenta significativament, ambdues frases estaven lligades. Jo també crec que ara per ara, éssent tu, Unapersona, importador; en Gerard editor d'interfície, i jo amb tasques d'esborrat, blocat i protecció les necessitats queden vastament cobertes i repartides. --Xavi Dengra (MISSATGES) 14:21, 4 gen 2015 (CET)
D'acord amb tot. A veure si espavilo això de phabricator i ho acabem d'una vegada ;) --Gerardduenas (discussió) 17:14, 4 gen 2015 (CET)
@Xavier Dengra, Unapersona: Solucionat Solucionat Com podeu veure aquí i aquí ja ens han activat el grup. Ara caldria parlar com ho fem això de les candidatures i quins requisits hi posem. Al final només els stewards podran otorgar aquest dret d'usuari (almenys fins que no tinguem buròcrata/es). Per cert, per si no ho sabieu, em vull presentar candidat a aquest grup XD--Gerardduenas (discussió) 19:33, 6 gen 2015 (CET)
Onada de democràcia per començar el 2015! Viquillibres:Presa de decisions/2015/Requisits sobre candidatures i votacions d'editor d'interfície. S'hauria d'avisar a la taverna dels projectes germans perquè pot servir com a precedent; som els primers en implementar aquest rol i potser volen participar. --Xavi Dengra (MISSATGES) 20:35, 6 gen 2015 (CET)
Veig molt bé que hi hagi editors d´interfície així com de vandalisme, abusos. Tot i que ser una comunitat petita crec que ho teniu tot ben controlat. Trobo molt bona l´activitat que feu.--Xavierserratm (discussió) 11:44, 7 gen 2015 (CET)
@Xavier Dengra: Ens han cancel·lat el grup d'usuaris per un tema de convencions de noms de grups d'usuaris. S'està discutint aquí i aquí. A veure si no ho alarguen molt... --Gerardduenas (discussió) 16:23, 8 gen 2015 (CET)

@Xavier Dengra, Unapersona: Estaven a punt d'activar-nos el grup i dos stewards ens han comentat que un grup d'usuari d'aquesta mena no tenia sentit a una wiki com la nostra, que per què si a un usuari al qual se li té prou confiança com per deixar-li editar l'espai de noms de MediaWiki no entenen perquè no se li pot donar el dret d'administrador que de fet és una es una eina que no hi ha cap problema en donar-la si se'n fa un bon ús, encara que la majoria de comunitat siguin administradors han dit. Podeu veure la discussió sencera a phab:T85713 Gerardduenas (discussió) 08:27, 12 feb 2015 (CET)

@Unapersona, Gerardduenas: Em perdonareu molt l'expressió, però començo a estar molt fins als collons que anul·lin, rebateixin o posin en qüestió tot el que es cou i el que es decideix en aquest wiki. No sé si és pel fet que no els agrada que prengui força i faci un salt qualitatiu, que ja els hi donessim les voltes per l'assumpte del buròcrata o per què, però si hi ha hagut una presa de decisions en ferm i tenim els nostres motius, no sé per què s'ho han de replantejar tot des de fora; només quan els interessa. Falta de ganes, una intenció d'oblit cap a les wikis que no són Viquipèdia, o a les wikis en idiomes menys principals...? Crec que és ben clar que la necessitat és perquè amb un parell d'administradors (fins que un usuari de Viquillibres es pronuncïi per a augmentar-ne la xifra) és suficient per a tasques de manteniment, però l'únic actiu ara per ara (i en Loquetudigas en el seu moment el MediaWiki no el va modificar massa tampoc) no sap prou sobre codi. I ja que ningú ens ve a implementar ginys i millores, i ens tracten com els últims de la cua en quant a funcionalitats (si les fiquen a l'anglesa, per dir alguna cosa, no veig perquè no ho poden fer a totes alhora), si dins la comunitat catalana hi ha usuaris de la Viquipèdia que poden adquirir els drets per a editar-ne l'interfície i augmentar la qualitat del projecte equitativament a la de la resta de germans, no sé quin problema hi hauria d'haver més enllà del que han tret ells. Perillós? Com qualsevol cessió de drets. Però si existeix aquesta funcionalitat és per poder explotar-la en aquell projecte on es cregui convenient, no en el que ells sense viure el dia a dia pensin que és oportú. Cada cop rebutjo més que se'ls hagi de pidolar tot i ens ho qüestionin, perquè ens fan perdre el temps i els el fem perdre nosaltres a ells si no ens ho concediran de primeres. Crec que si una wiki funciona és perquè la comunitat té prou criteri i autosuficiència com per tirar-la endavant amb garanties sense dependre de les condescendències de ningú (i menys de qui no hi participa ni s'interessa), sinó estaria a la incubadora.
Espero que feu arribar el meu comentari en la mesura que sigui possible a la conversa aquella, siusplau, sinó em crearé un compte i hi diré la meva (molt més seriós que aquí). I que en la mesura que sigui, enteneu (i tant de bo compartir totalment o en part) la meva postura. --Xavi Dengra (MISSATGES) 14:50, 12 feb 2015 (CET)
@Xavier Dengra: Totalment d'acord amb tu. Fart de la seva actitud intransigent, com si els projectes germans en idiomes petits no servissin per a res. Em venen ganes d'agafar una destral, posar-me al phabricator i carregar-me la pantalla de l'ordinador. Ara mateix em poso al phabricator i intento dir-hi alguna cosa.--Unapersona (discussió) 15:46, 12 feb 2015 (CET)
@Unapersona, Xavier Dengra: Sembla que acabarem més ràpid si em presento com a administrador... --Gerardduenas (discussió) 22:59, 12 feb 2015 (CET)

Per mi cap problema, és clar. El que no entenc és per què existeix aquest grup d'usuaris si posen tantes pegues a donar-lo... ja pots obrir la candidatura, gerard.--Unapersona (discussió) 16:42, 13 feb 2015 (CET) @Unapersona, Gerardduenas: Jo tampoc tinc problema en que la presentis, però abans de desistir del tot podríem comentar-ho a les llistes de correu d'Amical aviam si els pesos pesats de la Viquipèdia poden intercedir no? Crec que ells potser poden desencallar una mica el procés al·legant a la necessitat d'afegir funcionalitats i editar Mediawikis acord amb les necessitats del projecte obviant tasques de manteniment en les que ells no estan interessats (i que per tant res tenen a veure amb ser o no administrador). La veritat és que l'actitud dels de Phabricator està sent estúpida i autoritària com no n'havia vist encara a l'entorn wiki... Jo no la puc enviar que no estaré per casa aquest cap de setmana. Els podeu posar al dia i remetre a aquesta conversa, la presa de decisions i la conversa de phabricator? Moltes gràcies i paciència. Insistirem!--Xavi Dengra (MISSATGES) 17:42, 13 feb 2015 (CET)

Fonts bibliogràfiques[modifica]

Alguna idea de com editar o treure-li suc a aquesta pàgina: Especial:Fonts_bibliogràfiques ? M'he fixat que cada cop que escrivim un ISBN s'hi crea un enllaç, i la veritat, la pàgina ara mateix deixa molt a desitjar. A la Viquipèdia tampoc és que la informació que conté sigui massa útil ni per tirar coets... w:Especial:Fonts_bibliogràfiques. Què hi dieu? --Xavi Dengra (MISSATGES) 16:34, 3 gen 2015 (CET)

Mai he entès gaire de que serveix la pàgina...--Unapersona (discussió) 16:36, 3 gen 2015 (CET)
Ara ja se li pot treure més suc... Falta traduir i arrgelar enllaços i plantilles, m'he limitat a fer un copypaste de la versió anglesa i catalana de la Wikipedia. Ho podeu fer a Viquillibres:Obres de referència--Gerardduenas (discussió) 11:52, 4 gen 2015 (CET)

Enquesta[modifica]

M'agradaria crear una enquesta a Google Docs sobre el projecte sobretot enfocada als lectors. Aviam si així veiem punts clau sobre per quina banda hem de centrar més esforços (tot i que no s'ha de ser cap superdotat per veure que evidentment el que ens falta és un llibre d'estil, continguts d'ajuda, polítiques i referències als llibres). Però bé, potser se'ns escapa alguna cosa que passem per alt i podria estar bé de desenvolupar. Si més no, també és quelcom personal que durant tants anys no m'hagi pres la molèstia de veure què en pensa la gent sobre això, ja que dedico un cert temps i vull veure si l'estic dedicant "on toca". Si voleu col·laborar en l'enquesta, quines preguntes faríeu o en quins temes us centraríeu? Pluja d'idees? --Xavi Dengra (MISSATGES) 19:44, 13 gen 2015 (CET)

Es important preguntar què es troba a faltar, però sobretot quina utilitat té, si el fan servir per consultar informació, i podria ser interessant preguntar "T'has plantejat mai editar-hi? Perquè?" Bona nit!--Unapersona (discussió) 22:30, 13 gen 2015 (CET)
He obert un formulari a Google Docs per a crear-la. Si algú de vosaltres vol participar o donar-li una ullada, que m'enviï un correu privat, a viquillibres@gmail.com o a comunicacio@wikimedia.cat per a proporcionar-vos la contrasenya. Bona nit! --Xavi Dengra (MISSATGES) 21:42, 16 gen 2015 (CET)
@Xavier Dengra: Vaig enviar un correu a viquillibres@gmail.com i ningú m'ha respost.--Unapersona (discussió) 16:23, 23 gen 2015 (CET)
@Unapersona: Perdona, és que no el miro gaire sovint. Ja t'he respost! --Xavi Dengra (MISSATGES) 19:59, 23 gen 2015 (CET)
Fins el dia 31 de març estarà l'enquesta disponible al Sitenotice. 65 dies és una xifra prou representativa per obtenir dades, i si hi ha poques respostes es pot allargar. --Xavi Dengra (MISSATGES) 18:06, 26 gen 2015 (CET)

Properes fites[modifica]

Ara que la portada de cuina està acabada i que som uns poquets... Quin d'aquests temes voldríeu engegar?

 • Nova portada general
 • Llibre d'estil
 • Acabar de perfilar l'ajuda
 • Altres?

--Xavi Dengra (MISSATGES) 23:27, 23 gen 2015 (CET)

Jo continuaria amb les portades... --Gerardduenas (discussió) 20:05, 26 gen 2015 (CET)

Jo esperaria a l'enquesta... precisament la fem per això, no?--Unapersona (discussió) 20:08, 26 gen 2015 (CET)

Estic amb el Gerard, la portada es pot anar fent xino-xano a part del que es comenti a les enquestes, ja que és una cosa lenta i que la podem anar reprenent intermitentment. --Xavi Dengra (MISSATGES) 22:36, 26 gen 2015 (CET)
Pluja d'idees
 • Mantenir la capçalera actual (en tot cas enrequadrar-la)
 • Format simplista i no carregat (tot al contrari que ara)
 • Els bànners de Wikivoyage, per mi indispensables per donar un cop de puny sobre la taula en l'aspecte de visualització i renovació, i mirar una mica la portada de Wikidata i Wikibooks en anglès
 • Dels bànners, un per Capítol destacat de la jornada o setmana, un per Capítol destacat de Viquijúnior i un per Recepta del dia o de la setmana.
 • Ometre les notícies (ja tenim Twitter), apartat d'altres llengües (ho tenim al lateral), i relegar aspectes d'edició i comunitat a unes poques línies al final (com en el llibre de cuina)
 • Prestatgeries molt bàsiques i portals corresponents (sense mostrar llibres a la portada): Ciències, Art i Humanitats, Llengües, Tecnologia i informàtica i Lleure
 • Aprofitar la plantilla tan xula que tenim: {{botó}}

En definitiva, senzilla i breu, fàcil de moure's, poc farragosa i molt innovadora aprofitant els nous ginys.--Xavi Dengra (MISSATGES) 15:28, 27 gen 2015 (CET)

Completament d'acord amb fer una portada molt simplista. Aquest cap de setmana m'hi poso a veure que en surt --Gerardduenas (discussió) 22:10, 27 gen 2015 (CET)
D'acord amb la simplicitat que comenteu. De fet, aquest va ser l'objectiu de la renovació de la portada de viquidites. Comentar, també, que la portada del llibre de cuina té molts enllaços vermells. Potser hauriem de prioritzar això... em fa l'afecte que el llibre de cuina és com una calaixera molt gran però amb els calaixos buits... :) --Unapersona (discussió) 17:10, 30 gen 2015 (CET)
@Unapersona: La majoria dels enllaços vermells pot ser qüestió d'anar traduïnt de Wikibooks en anglès (tot i que allà la meitat de pàgines de cuina són esborranys que deixen força a desitjar...). --Xavi Dengra (MISSATGES) 18:06, 30 gen 2015 (CET)

Extensió de qüestionaris[modifica]

Traduïnt un llibre de Wikibooks (versió anglesa), he vist que ells tenen una extensió consistent en qüestionaris com aquest. Crec que seria una passada tenir-ho aquí. He preguntat a la seva Taverna com es pot aconseguir, i m'han respost que s'ha de demanar a Phabricator. A Mediawiki hi ha la informació pertinent (aquí).

@Gerardduenas, Unapersona: com ho veieu? Gerard tu domines bé aquest tema. T'hi veus amb cor de demanar-ho o vas molt atabalat? --Xavi Dengra (MISSATGES) 16:57, 30 gen 2015 (CET)

Per mi endavant! Tot i que la feina serà considerable :P--Unapersona (discussió) 17:01, 30 gen 2015 (CET)
Ho demano --Gerardduenas (discussió) 12:22, 31 gen 2015 (CET)
Fet Fet! Especial:Versió--Gerardduenas (discussió) 17:46, 10 feb 2015 (CET)
@Gerardduenas: Gràcies senyor! M'hi posaré amb Ajuda:Qüestionaris per explicar què són, quins tipus n'hi ha i com s'insereixen i analitzen resultats. Si tu saps com funcionen, quan acabis exàmens fica-hi cullerada si pots. Molt bona feina; ara només queda que ens concedeixin l'edició d'interfície. --Xavi Dengra (MISSATGES) 18:07, 10 feb 2015 (CET)
Acabo de veure que no es pot posar puntuació negativa a les incorrectes com a penalització. Per què? --Xavi Dengra (MISSATGES) 18:10, 10 feb 2015 (CET)
Estàs segur que aquesta funcionalitat existeix? Potser no ho han incorporat a l'extensió. Es pot demanar - Gerardduenas (discussió) 08:29, 12 feb 2015 (CET)
@Gerardduenas: Sembla que no existeix. Però és que ara per ara no entenc el sentit de donar puntuació positiva per fallar una resposta; en tot cas hauria de ser negativa i penalitzar no? Creus que es podria demanar i ho aplicarien? --Xavi Dengra (MISSATGES) 19:01, 17 feb 2015 (CET)
@Xavier Dengra: Provaré a veure si me'n surto programant-ho i si no ho demano. --Gerardduenas (discussió) 19:32, 17 feb 2015 (CET)

VisualEditor News #1—2015[modifica]

19:30, 5 feb 2015 (CET)

Wikidata is coming[modifica]

(Sorry for writing in English. It'd be great if someone could translate this where necessary.)

Hi everyone :)

I am Wikidata's product manager. I wanted to reach out to you about Wikidata support for Wikibooks. Wikidata is storing structured data for Wikimedia projects (and others). These are for example things like the date of birth of a famous author or the height of a mountain. We are giving access to this data to all Wikimedia projects step by step. It is now Wikibooks' turn. As a first step you will be able to maintain your interwiki links on Wikidata. This means you no longer have to store them in the article text of each language. Instead they are stored just once on Wikidata together with all the other projects. (You will still be able to store them in the article text if you really want to but then they overwrite the links coming from Wikidata. Sometimes that is useful.) This first step should happen on February 24th. In the next step you will get access to all the other data on Wikidata. I do not have a date for that yet.

I am looking forward to having you join the Wikidata family! If you have any questions please don't hesitate to reach out to me. There is a special page for you on Wikidata that will hopefully help you and is a good place to ask questions: d:Wikidata:Wikibooks.

Cheers Lydia Pintscher (WMDE) 20:41, 6 feb 2015 (CET)

Espai de noms --> Llibre de cuina:[modifica]

@Unapersona, Xavier Dengra: He pensat que simplificaria molt, sobretot per novells, posar totes les receptes a un espai de noms que sigués "Llibre de cuina:" d'aqueta manera no la liaríem tant amb les subpàgines. De la mateixa manera també podríem crear el "Viquijúnior:". Què en penseu? --Gerardduenas (discussió) 14:03, 12 feb 2015 (CET)

Tens raó, a la anglesa crec que ho tenen així. Ho demanes a Phabricator? XD --Unapersona (discussió) 15:56, 12 feb 2015 (CET)
NeutralA favor Assumible Es podria, però es perden pàgines (Principal) i no és prioritari ara mateix crec jo. --Xavi Dengra (MISSATGES) 17:04, 12 feb 2015 (CET)

Wikidata support for interwiki links is here[modifica]

Hey everyone :)

(Sorry for writing in English. It'd be great if someone could translate where appropriate.)

As previously announced we have enabled interwiki links via Wikidata for Wikibooks last night. This means from now on you no longer have to maintain the links in the wikitext but can maintain them together with the links for Wikipedia, Commons, Wikivoyage, Wikisource, Wikinews and Wikiquote on Wikidata. You will still be able to keep them locally though if you want to. Local interwiki links will overwrite the ones from Wikidata. If you don't want any interwiki links from Wikidata on a particular page you can use the magic word {{noexternallanglinks}}.

You do not yet have access to the other data on Wikidata like the date of birth of an author. That will come in a future deployment. I will let you know when I have a date for it.

If you have any questions d:Wikidata:Wikibooks is a good first step. That is also a good place for any issues or bugs you encounter.

I'm very happy to welcome you all to Wikidata! I hope it will become a great help for Wikibooks.

Cheers Lydia -- Lydia Pintscher (WMDE) 08:58, 25 feb 2015 (CET)

[Global proposal] m.Viquillibres.org: (tots) Modificar pàgines[modifica]

MediaWiki mobile

Hi, this message is to let you know that, on domains like ca.m.wikipedia.org, unregistered users cannot edit. At the Wikimedia Forum, where global configuration changes are normally discussed, a few dozens users propose to restore normal editing permissions on all mobile sites. Please read and comment!

Thanks and sorry for writing in English, Nemo 23:33, 1 març 2015 (CET)

Inspire Campaign: Improving diversity, improving content[modifica]

This March, we’re organizing an Inspire Campaign to encourage and support new ideas for improving gender diversity on Wikimedia projects. Less than 20% of Wikimedia contributors are women, and many important topics are still missing in our content. We invite all Wikimedians to participate. If you have an idea that could help address this problem, please get involved today! The campaign runs until March 31.

All proposals are welcome - research projects, technical solutions, community organizing and outreach initiatives, or something completely new! Funding is available from the Wikimedia Foundation for projects that need financial support. Constructive, positive feedback on ideas is appreciated, and collaboration is encouraged - your skills and experience may help bring someone else’s project to life. Join us at the Inspire Campaign and help this project better represent the world’s knowledge!

(Sorry for the English - please translate this message!) MediaWiki message delivery (discussió) 21:02, 4 març 2015 (CET)

SUL finalization update[modifica]

Hi all,apologies for writing in English, please read this page for important information and an update involving SUL finalization, scheduled to take place in one month. Thanks. Keegan (WMF) (talk) 20:46, 13 març 2015 (CET)

Importació des d'altres llocs[modifica]

Crec que estaria bé afegir unes quantes fonts d'importació a part de source i wikipedia a Especial:Importa. Què us semblen les següents: les wikipedies anglesa, francesa, italiana, alemanya, portuguesa i espanyola; els wikibooks de les mateixes llengües i tots els projectes germans en català. Sigueu lliures de afegir-ne més.

 • A favorA favor Suport (als de phabricator els encanten els suports així per questions de visibilitat sense saber català) --Gerardduenas (discussió) 20:15, 23 març 2015 (CET)
 • A favorA favor Suport--Unapersona (discussió) 21:25, 23 març 2015 (CET)
 • A favorA favor Suport Via lliure senyors. Consens a velocitat de la llum! --Xavi Dengra (MISSATGES) 21:47, 23 març 2015 (CET)

GeoData[modifica]

Què us sembla instal·lar l'extensió GeoData per a poder incrustar mapes? --Unapersona (discussió) 19:58, 23 març 2015 (CET)

Errors lingüístics[modifica]

Hola! Us escric mentre la meva mare està llegint un capítol de Guia de plantes medicinals, usos i cultiu. M'ha comentat que en el capítol Guia de plantes medicinals, usos i cultiu/Utilització hi ha trobat bastants errors lingüístics. M'ha dit que la majoria de gent quan veu aquests errors de seguida tanca el llibre i busca una altra font. No sé si el Langtoolbot encara fa revisions, però estaria bé anar repassant també aquest tema. Trobo molt més imprescindible això que la creació de la nova portada (tot i que està quedant molt bé!). Quan pugui intentaré fer una repassada al llibre. Per cert, diu que s'apuntarà a l'agenda millorar el llibre quan tingui temps; diu que és molt bonic el fet de que "cadascú hi aporta el seu granet de sorra". Ànims, que veure que hi ha gent interessada dóna ganes de continuar editant! :)--Unapersona (discussió) 13:38, 31 març 2015 (CEST)

En Leptictidium va posar en marxa el seu bot corrector EVA-L (bot), però només va estar actiu un dia; contactaré amb ell. Sóc conscient que en Xavier Serra cometia alguns errors ortogràfics, però la seva feinada en crear un llibre de les dimensions d'aquest ho paga sobradament. Estaria bé demanar d'activar quants més bots millor, és un tema que estic d'acord en promoure. El Langtoolbot és d'en Jaumeortola oi? Demanaré també la posada en marxa de l'ArnauBot de la Viquipèdia. --Xavi Dengra (MISSATGES) 14:34, 31 març 2015 (CEST)