Vés al contingut

Guia Linux Mint 9/On trobar ajuda

Els usuaris de Linux Mint us seran de gran ajuda i són generalment molt actius. Si teniu alguna pregunta o algun problema relacionat amb Linux Mint, hauríeu de poder trobar l'ajuda d'altres usuaris que hi ha online.

Primerament, assegureu-vos de registrar-vos als "Linux Mint Forums". Aquesta és la principal font on podreu trobar ajuda: http://www.linuxmint.com/forum (Hi ha varis fòrums per diferents temes, a Languages hi trobareu Spanish Forum)

Si preferiu xatejar amb altres usuaris, us podeu connectar a la sala IRC. Des de Linux Mint només cal executar l' "XChat-Gnome" des del menu. Si feu servir qualsevol altre sistema operatiu o un altre client IRC, assegureu-vos de connectar al servidor irc.spotchat.org i d'entrar al canal #linuxmint. Linux Mint fa servir els dipòsits d'Ubuntu i és completament compatible amb aquest, de forma que el 99% de les recursos, articles, tutorials i fins i tot el programari especific fet per a Ubuntu també servirà per a Linux Mint. Si no aconseguiu trobar ajudar en un tema concret per a Katya, proveu a buscar el mateix tema per a Ubuntu. Per exemple aquí: http://ca.wikibooks.org/wiki/Guia_Ubuntu

Nota: Ubuntu és un altre sistema operatiu basat en GNU/Linux. http://www.ubuntu.cat/

Nota: Un dipòsit és semblant a un servei online on el software es guarda i es posa a disposició del sistema operatiu, que pot instal·lar i actualitzar des d'aquest. La majoria de sistemes operatius basats en GNU/Linux fan servir dipòsits i connecten amb ells via HTTP o FTP per tal d'instal·lar i actualitzar no només el propi sistema operatiu sinó també totes les aplicacions de programari que en són compatibles.

Finalment, si sou incapaços de trobar cap tipus d'ajuda, o si voleu estar segurs que sempre teniu atenció de primera classe per part dels desenvolupadors, sempre podeu contractar suport tècnic professional des d'aquesta adreça: http://linuxmint.com/support.php