Vés al contingut

Nous LMS de codi obert i d’ús comercial

Logotip Slack

SLACK

[modifica]

Slack és una eina client en núvol que afavoreix el treball col·laboratiu per equips[1][2]. En principi, era una eina d’ús intern que feia servir l’equip que desenvolupava el videojoc, ja extint, Glitch. Va ser llançat al mercat l’agost de 2013.

Slack facilita la col·laboració i interacció dels alumnes a través dels diferents canals de l’aplicació. Això promou la participació constant i la integració de l’eina en la rutina de l’estudiant. Els #hashtags, les @mencions i la funció de compleció automàtica de text funcionen de manera similar a Twitter.

A més, facilita que els alumnes rebin missatges i avisos de part del professor, ja que les notificacions els arriben als seus dispositius mòbils, la qual cosa n’assegura la ràpida revisió.

Pel que fa a les aplicacions didàctiques i/o acadèmiques, Slack pot ser emprada tant a l’aula, amb els estudiants, com als departaments, les facultats o els grups d’investigació

És una eina de comunicació per a l’organització i l’elaboració de projectes, pràctiques i treballs que s’han de realitzar en equip de manera col·laborativa.

BLOOMFIRE

[modifica]

Bloomfire és una altra plataforma LMS de pagament que té com a objectiu augmentar el coneixement compartit en una organització[3].

En aquest sentit, Bloomfire anima els usuaris a la creació, difusió i la distribució dels continguts amb un grup específic per augmentar la intel·ligència col·lectiva.

LESSONLY

[modifica]

Aquest sistema de gestió de l’aprenentatge de pagament presenta les següents característiques: crea i ofereix una formació sense esforç, capacita l’equip per aprendre i créixer, augmenta la productivitat amb les integracions i, per últim, impulsa i mesura l’alt rendiment.[4]

PARADISO LMS

[modifica]

Plataforma e-learing de Mèxic i Colòmbia privada, dedicada a crear mòduls educatius i continguts digitals per empreses. Ofereix cursos amb usabilitat fàcil i personalitzada. Es compatible amb dispositius mòbils i compta amb integracions per a Google Apps, Dropbox, Adobe, Sharepoint i Microsoft, entre altres.[5]

CAPABILITY

[modifica]

Capability engloba mes de 500 cursos digitals en temes empresarials i capacitació en ventes a través d’una plataforma mòbil. Dona opcions als treballadors de fer cursos individuals o per packs. Es fàcil d’utilitzar i permet rastrejar e involucrar als seus usuaris per garantir un millor resultat d’entrega.[6]

WORKRAMP

[modifica]

Plataforma que ofereix quatre programes de solucions adaptades específicament a negocis, per generar ingressos i augmentar la satisfacció del client. Proporciona un software de habilitació per ajudar a crear equips de primer nivell. Els programes són: Ventes, èxit del client, productes i empleats. Reuneix totes les característiques que es necessiten per desenvolupar programes de capacitació a gran escala. [7]

LEARNCORE

[modifica]

LearnCore [8] és un LMS aplicable a la gestió d’accions de formació, que es caracteritza per impulsar el desenvolupament de competències tècniques i transversals (soft skills). Està indicat per a l’ús educatiu i corporatiu.

LearnCore proposa un sistema metodològic sintetitzat en dues fases:

  • Pas 1: Knowlegde, que integra la interacció de l’alumne amb els continguts i un posterior a verificació dels aprenentatges a través de proves d’avaluació.
  • Pas 2:  Skills, que implica l’aplicació pràctica d’aquests continguts mitjançant el desenvolupament de competències tècniques i transversals.

El valor afegit de LearnCore és la possibilitat d’incorporar el treball per competències dins dels disseny instruccional de les accions formatives, proporcionant els mitjans tecnològics necessaris per a la seva implementació i avaluació.

CONTINU

[modifica]

Continu [9]és una plataforma LMS dirigida a l’ús de capacitació corporativa que proposa un disseny instruccional basat en la segmentació dels continguts, presentant un sistema de càpsules formatives  (Bite-Sized Learning).

L’objectiu de la proposta és optimitzar les accions de formació a les dinàmiques d’aprenentatge de les persones treballadores en actiu, presentant formats de curs compactes i de curta durada, segmentats per àmbits temàtics molt específics, escalable en nivells i accessibles des de qualsevol plataforma tecnològica (responsius).

Referències

[modifica]
  1. Slack. «Donde tu trabajo fluye» (en es-es). [Consulta: 2018-04-07].
  2. «Slack, un nou sistema de gestió d’aprenentatge» (en ca-es). Recursos Campus Extens, 2016-02-23.
  3. «A Smarter Knowledge Sharing Platform | Discover Bloomfire» (en en-us). [Consulta: 2018-04-07].
  4. «Better Team Learning with Training Software by Lessonly» (en en-us). [Consulta: 2018-04-07].
  5. «PARADISO. El mejor LMS para su organización. (en es-es)». [Consulta: 7 Abril 2008].
  6. «CAPABILITI LMS.Herramientas y recursos de capacitación digital para su negocio.» (en in-es). [Consulta: 7 Abril 2018].
  7. «WORKRAMP. Primera Habilidad Cloud.» (en in-es). [Consulta: 7 d'abril 2018].
  8. «LearnCore, pàgina corporativa» (en anglès). [Consulta: 8 abril 2018].
  9. «Continu, pàgina corporativa» (en anglès). [Consulta: 8 abril 2018].