Vés al contingut

Fotografia (Imatge i Expressió)/Imatges generades per ordinador

Examen.

[modifica]

Les imatges generades per ordinador s'utilitzen sobretot per modificar fotografies, per pel·lícules, sèries, etc. Hi ha molts tipus de programes per fer aquestes modificacions: el photoshop, el CGI, el GIMP, etc, aquest poden ser utilitzats per tot tipus de persones ja que són fàcils d'utilitzar i ràpids.

AMPLIACIÓ D'INFORMACIÓ.

En el cinema i la televisió, el CGI és sovint emprat perquè és, per a certes situacions, més barat que utilitzar mètodes físics, com la construcció de miniatures complicades per a creació d'efectes o lloguer de molt vestuari per a escenes de multituds de persones, i per això permet la creació d'imatges que no serien factibles de cap altra manera. Això també pot permetre que un artista produeixi el contingut sense l'ús d'actors o altres donants al projecte. Les imatges generades per ordinador (CGI), son imatges creades per ordinador amb gràfics 3D. S'utilitzen per realitzar efectes especials en pel·lícules, programes de televisió i publicitat, i en mitjans impresos. Els videojocs també utilitzen el CGI per introduir escenes de pel·lícula. En el cinema i la televisió, el CGI s'incorpora molt sovint, perquè és més barat que utilitzar mètodes físics, com la construcció de decorats.


GIMP

[modifica]

GIMP és un programa de GNU per al tractament d'imatges (GNU Image Manipulation Program), creat per voluntaris i distribuït sota la llicència GPL. Està construït amb les llibreries GTK les quals es van crear pensant en aquest programa. La primera versió es va desenvolupar en sistemes Unix i va ser pensada especialment per GNU/Linux. No obstant això, actualment existeixen versions totalment funcionals per Windows i Mac OS X.

La biblioteca de controls gràfics GTK desenvolupada per a GIMP va ser l'origen de tot un entorn de finestres: Gnome.GIMP significava originalment «General Image Manipulation Program» («Programa de manipulació d'imatges general»); el 1997 es va canviar perquè signifiqués «GNU Image Manipulation Program» («Programa de manipulació d'imatges de GNU»). És part oficial del projecte GNU.[1]


OPENOFFICE DRAW

[modifica]

L'OpenOffice.org Draw és un editor de gràfics vectorials similar al CorelDRAW que forma part de la suite ofimàtica OpenOffice.org. Ofereix com a característica uns "connectors" versàtils entre figures, que estan disponibles amb una àmplia varietat d'estils de línia i faciliten fer dibuixos com a organigrames.

Els usuaris de l'OpenOffice.org també poden instal·lar la Open Clip Art Library (Biblioteca Oberta de Clip Art), que afegeix una enorme galeria de banderes, logotips, icones i pancartes per a presentacions generals i projectes de dibuix. Algunes distribucions de GNU/Linux com Debian i Ubuntu han proporcionat un paquet d'openclipart fàcil de descarregar i instal·lar en el seu sistema operatiu.






Photoshop

[modifica]

S'usen imatges generades per ordinador en pel·lícules, programes de televisió i publicitat, i en mitjans impresos. Els videojocs usen més aviat els gràfics realitzats per ordinador en temps real (rarament tractats com altres imatges generades per ordinador), però també poden incloure escenes de cort preelaborades i introduccions de pel·lícules que serien aplicacions típiques d'imatges generades per ordinador, anomenades en anglès Full Motion Video (FMV). Hi ha diferents programes per fer fotos, com per exemple el Photoshop:

Photoshop és una aplicació informàtica en forma de taller de pintura i fotografia que treballa sobre un "llenç" i que està destinat per a l'edició, retoc fotogràfic i pintura a força d'imatges de mapa de bits. És un producte elaborat per la companyia de programari Adobe Systems, inicialment per a ordinadors Apple però posteriorment també per a plataformes PC amb sistema operatiu Windows.

Photoshop en les seves versions inicials treballava en un espai bitmap format per una sola capa, on es podien aplicar tot un seguit d'efectes, textos, marques i tractaments. En certa manera tenia molt semblat amb les tradicionals ampliadores. En l'actualitat ho fa amb múltiples capes.

Photoshop s'ha convertit, gairebé des dels seus començaments, en l'estàndard de facto en retoc fotogràfic, però també s'usa extensivament en multitud de disciplines del camp del disseny i fotografia, com disseny web, composició d'imatges bitmap, estilisme digital, fotocomposició, edició i grafismes de vídeo i bàsicament en qualsevol activitat que requereixi el tractament d'imatges digitals.

Fitxer:Bsp Farbpapier-Collage.jpg

Photoscape 3.4

[modifica]

PhotoScape és un complet entorn d'edició amb les funcions i eines necessàries per a visualitzar imatges, crear fotomuntatges, impressions i realitzar conversions de formats. Concretament, PhotoScape inclou un visor d'imatges amb manera presentació, un editor per a ajustar nivells de lluentor, color o contrast; un editor de marcs i màscares per a embellir les teves fotos, i una sèrie d'eines que t'ajudaran a maquetar imatges, corregir ulls vermells, aplicar filtres i altres efectes.

Com funcions addicionals, el programa incorpora un convertidor de RAW a JPEG i un gestor de macros que t'ajudarà a aplicar ajustaments a totes les imatges emmagatzemades en una mateixa carpeta. Per exemple, passar-les a blanc i negre, modificar el contrast o renombrar totes les imatges simultàniament.

En definitiva, PhotoScape inclou tot ho que necessites per a retocar, personalitzar i processar les teves imatges.

·Canvis recents en PhotoScape:

· Suport per a 27 idiomes.

· Afegida funció per a imprimir en paper de diversos formats.

· Suport per a resolucions de netbook.

· Finestra d'inici retocada.

· Funció DPI millorada.

· Afegits nous filtres i frames.

· Afegits nous icones.

· Correccions.

[2]



Picasa

[modifica]

Picasa és un dels programes més interessants per als aficionats a la fotografia digital perquè soluciona eficaçment les necessitats més habituals d'edició i retoc. Entre les funcions de Picasa destaquen dues: el visualitzador d'imatges, espectacular i totalment independent de Picasa; i la funció per a crear vídeos amb les teves fotos.

També mereix especial esment les pestanyes, com la dels navegadors, per a poder realitzar diverses tasques diferents sense perdre l'anterior. Una de les funcions que ha guanyat més amb el pas del temps ha estat l'eina per a crear collages. Ara té més tipus de collages i moltes més opcions per a crear-los al teu gust.

Picasa sigue siendo una magnífica utilidad para retocar y optimizar tus fotos, organizarlas y crear todo tipo de cosas con ellas.

Picasa suporta els següents formats:

    TIF      PNG     ASF        
    BMP      TGA     MPG
    GIF      RAW     WMV
    PSD      AVI

[3]

SWEET HOME 3D

[modifica]

Tenir la casa dels teus somnis no és tasca fàcil, tant pels preus de l'habitatge i el mobiliari com per la dificultat de combinar diferents estils de mobles i objectes. Per a estalviar-nos disgustos disposem de Sweet Home 3D, un programa de disseny la finalitat del qual és crear una imatge virtual de la nostra llar, podent personalitzar les parets, finestres i altres elements que puguem incloure en el nostre dormitori, cuina, cambra de bany i altres estades. Sweet Home 3D és molt fàcil d'usar, i la varietat d'elements prediseñados que disposa Sweet Home 3D ens bastarà per a fer-nos una idea bastant exacta de com quedarà la nostra casa després d'introduir algunes millores. Cada element apareix en Sweet Home 3D en una llista amb les seves mesures, i podem imprimir el resultat o guardar-lo en el nostre ordinador. A més podem veure'l en vista aèria o en tres dimensions. Per a utilitzar Sweet Home 3D necessites:

  • Sistema operatiu: X11.

Requisits mínims:

  • Java 1.5


[4]



Referències

[modifica]
  1. http://ca.wikipedia.org/wiki/GIMP
  2. http://photoscape.softonic.com/
  3. http://es.wikipedia.org/wiki/Picasa
  4. http://sweet-home-3d.softonic.com/linux


PowerISO

[modifica]

Si treballes habitualment amb imatges ISO estàs d'enhorabona, ja que tens una nova utilitat per a tu: PowerISO.

PowerISO és capaç d'obrir imatges (és compatible amb una vintena de formats), editar-les, comprimir-les, xifrar-les i, per descomptat, crear una imatge.

Quant a la creació, PowerISO crea imatges en els típics formats ISO i BIN, però a més és un dels pocs programes que també és capaç de crear-les en format DDA. Aquest format compta amb funcions 'avançades' com compressió, protecció amb contrasenya i divisió de l'arxiu en parts més petites.

A més, per a completar la 'oferta' de funcionalitats, PowerISO compta amb una utilitat per a gravar les imatges a CD/DVD, altra per a convertir les imatges d'un format a un altre i, finalment, una utilitat per a 'muntar' les imatges creades en una unitat virtual, com si d'un CD gravats es tractés.

PowerISO suporta els següents formats: -Crea imatges: ISO, BIN i DDA -Obre: NRG, IMG, MDF, BWI, B5I, GI, PDI, P91, PXI, NCD, C2D, CIF, LCD, FCD, VCD Canvis recents en PowerISO: * Pot ripear CDAudio a MP3, WMA, WAV, FLAC i APE * Pot crear CDAudio des de MP3, WMA, WAV, FLAC i APE * Pot crear imatges de VCD i SVCD * Pot crear imatges en format FAT * Correccions i millores .

[1]

References

[modifica]
  1. http://poweriso.softonic.com/

HeliosPaint1.4.3

[modifica]

HeliosPaint és un complet programa de dibuix i edició d'imatges amb una variada taujana d'eines perquè donis regna solta a la teva creativitat.

Dibuixar línies a mà alçada o rectes, crear polígons amb formes inversemblants i pintar l'interior amb un clic, dibuixar amb spray o escriure són les utilitats bàsiques.

Però HeliosPaint conta de bon tros més. Podem retallar un fragment de la imatge, en forma de rectangle o altra forma geomètrica o seleccionar una figura automàticament amb l'eina vareta màgica.

I quant al retoc de fotografies, HeliosPaint permet girar o deformar-la donant-li perspectiva, i fins i tot afegir-li filtres per a canviar els colors, difuminar-la o parer que està pintada a l'oli. HeliosPaint suporta els següents formats:

-BMP, GIF, JPG, JPEG, PCT, PICT, PCX, PGM, PNG, PPM, PSD, RAS, TGA, TIF, TIFF, XPM.

[1]

References

[modifica]
  1. http://heliospaint.softonic.com/


ImageWalker

[modifica]

ImageWalker és un complet visualitzador d'imatges que oferix a més multitud d'eines elementals de retoc, tals com ajustaments de lluentor i color, grandària, o fins a de compressió "loss-less" (sense pèrdua) d'arxius JPEG.

El programa inclou un interfície similar a l'Explorador del Windows que col·loca les imatges en estructura d'arbre, mostrant versions reduïdes (thumbnails) de les mateixes i obrint una finestra a grandària completa amb cada imatge que seleccionis.
Si cliques amb el botó dret en qualsevol foto tens accés a una sèrie de funcions, com editar la imatge, imprimir-la o copiar-la en el Portapapers.
El programa té suport per a drag-and-drop i també pot convertir entre diversos formats. ImageWalker és una aplicació molt ràpida, amb la qual podràs visualitzar el contingut d'una carpeta d'imatges i navegar per ella fàcil i còmodament.
Altres opcions interessants d'aquesta eina són la possibilitat de fer una exhibició de diapositives o un salvapantallas personalitzat amb les teves fotos, o crear una pàgina web amb elles perquè tot el món pugui veure-les.
Limitacions de la versió shareware:
-L'única limitació és una finestra de registre que apareix quan executes el programa 

[1]

References

[modifica]
  1. http://imagewalker.softonic.com/


'== CALENDAR WIZARD =='

Cansat dels típics calendaris que et regalen cada any en les botigues del barri? Doncs ja és hora de crear el teu propi, adaptat als teus gustos i necessitats! I per a això gens millor que un programa com Calendar Wizard.

Et permet crear calendaris a mesura, amb la possibilitat de personalitzar fins al més mínim detall: nom de mesos i dies de la setmana (la qual cosa et permet posar-lo en el teu propi idioma), aparença del calendari (fonts, colors, orientació), i moltíssimes altres opcions.

A més, pots guardar el calendari en una gran varietat de formats:

- imatge JPG, fitxer PDF o HTML, format text, fulla de Excel...

[1]

References

[modifica]
  1. http://calendar-wizard.softonic.com/