Introducció a la robòtica en trenta-una classes/Vint-i-novè dia: introducció al Wemos D1 mini pro

Avui hem conegut la Wemos D1 mini Pro. Una placa pensada per al IoT (internet de les coses), del que tan es parla. Actualment hi ha diferents plaques semblants, però hem escollit aquesta perquè permet programar-la amb el programari d’Arduino que ja coneixem.

La gran diferència del Wemos D1 mini pro amb les altres plaques d’Arduino que hem estat fent servir anteriorment, és que disposa de wi-fi. Sí, també es pot posar wi-fi com a accessori a les plaques que ja tenim, però no es pot comparar ni en preu ni en mida amb el Wemos.

El primer que cal fer quan ens arriba, es soldar-li els connectors que ens serviran per a connectar-li el que ens calgui.

Després, ens cal configurar el programari per tal que reconegui el Wemos.

En el programari d’arduino, anem a Fitxer, cliquem a preferències, i on diu urls addicionals del gestor de plaques, hi hem d’afegir: http://arduino.esp8266.com/stable/package_esp8266com_index.json, tal com es veu a la imatge segënt:

Si en el nostre programari d’Arduino no hi apareix aquest camp, ens caldrà actualitzar-lo a una versió més nova. També es pot fer en versions més antigues, però és un procés més feixuc.

Una vegada hem afegit aquesta url, tanquem la finestra de preferències, i anem a Eines, tarja, Gestor targes. Anant avall, cap al final, veurem ESP8266 by ESP8266 Community. Hi cliqem, i ens apareix el botó Instal.la. El cliquem i esperem que acabi d’instal.lar. Ja

podrem tancar aquesta finestra.

Ara, si cliquem a Eines, Tarja, entre moltes altres, trobarem WeMos D1 R2 & mini.

Aquesta és la que haurem de triar si volem programar el WeMos D1 mini Pro.

A Eines, Port, haurem d’escollir la connexió que s’escaigui.

Ara ja podem programar el WeMos de la mateixa manera que ho fèiem amb les altres plaques d’Arduino.