Guia Ubuntu/Què us ofereix l'Ubuntu MATE amb el Raspberry PI

Salta a la navegació Salta a la cerca

Ubuntu és un sistema operatiu complet que us proporciona tot allò que podeu trobar amb Windows o Macintosh, però sense limitacions o restriccions imposades pel programari privatiu. És molt simple d'usar, tot i que també ofereix característiques sofisticades per als usuaris més avançats.

Amb el Raspberry Pi podreu fer quasi bé tot allò que faríeu amb un ordinador convencional. Potser la diferència més notable serà la velocitat i acceleració de gràfics que us impediran jugar a jocs tipus FPS. Però si que podreu jugar a d'altres que no tinguis requeriments de maquinari massa específics.

Voleu navegar per Internet? Firefox us ho posarà molt fàcil. Aquest serà el mateix Firefox que potser heu utilitzat amb Windows. Voleu connectar amb els amics igual que amb el Messenger? Gwibber, Empathy, Pidgin, tenen la solució. Us cal redactar algun document, un full de càlcul, una presentació? Libre Office us farà la feina. LibreOffice ajudarà amb l'edició d'imatges als usuaris novells mentre que GIMP està creat per als usuaris més avançats. Rhythmbox s'encarregarà de la reproducció de música i el reproductor multimèdia VLC us reproduirà qualsevol arxiu d'àudio o vídeo. . Amb Shotwell podreu endreçar i visualitzar les vostres fotos de manera molt fàcil i atractiva.

Tots aquests programes venen instaŀlats per defecte i amb el vostre idioma preferit. No són extres i són de franc, perquè tothom en pugui gaudir, fins i tot els que tinguin recursos econòmics més ajustats; donat que, l'Ubuntu, a més de ser de franc, té l'avantatge de funcionar perfectament en ordinadors de maquinari limitat els quals altres sistemes operatius com el Windows ni tan sol s'iniciarien.