Guia Ubuntu/Índex Lubuntu 21.04/Instal.

Salta a la navegació Salta a la cerca

Instal·lació al Disc Dur.

Les següents captures de pantalla poden variar segons el que tingueu instaŀlat al vostre ordinador. Si teniu un o dos discs durs, si hi teniu Windows o altres sistemes operatius, etc. Si teniu dubtes us recomanem que us assessoreu correctament.

Un cop inicieu l'ordinador amb l'USB inserit hauríeu de veure la pantalla de benvinguda.

BenvingutLubuntuInstall.jpg

1er Pas. Ubicació.

2UbicacioLubuntuInstal.jpg

2n Pas. Teclat.

3TeclatLubuntuInstal.jpg

3er Pas. Particions.

Aquest pas és important i heu de llegir bé i saber el que feu.

Depenent si al vostre ordinador hi teniu ja un altre s.o. (windows, Linux, o el que sigui) o si no el teniu la següent captura de pantalla pot variar una mica.

4ParticionsLubuntuInstal.jpg

* Instal·la'l al costat

Aquesta opció només us apareixerà en el cas que al vostre ordinador hi tingueu algun s.o. instal·lat. En la captura que hem possat hi ha un Linux Mint. Però podría ser un windows o qualsevol altre.

Si trieu aquesta opció, després d'acabar la instal·lació hi tindreu els dos sistemes operatius i podreu triar un o l'altre cada cop que engegueu l'ordinador. A més és una operació que automàticament particiona el disc i ho fa tot per la vostra facilitat.

* Reemplaça una partició

Això eliminaría el Linux Mint que hi ha en aquest ordinador i instal·laria Lubuntu. Però nomès tocaria la partició on hi ha el s.o. detectat. En aquest cas Linux Mint però podria ser qualsevol altre. Si hi haguessin més particions al disc dur, com per exemple una partició de BackUp (de còpies de seguretat) o una altra partició amb només dades (sense s.o.), doncs no la esborraria.

* Esborra el disc

Està prou clar? Això suprimirà totes les dades del dispositiu seleccionat.

Si teniu fotos o documents importants recordeu de fer una còpia abans de procedir perquè aquesta opció eliminarà TOT el contingut del disc dur, incloses les particions. Creant una única partició al disc i instal·lant el Lubuntu.

* Particions manuals

Ets informàtic o un usuari que sap crear i remenar particions? Doncs no cal que t'expliqui res.

No ets informàtic o no saps de què et parlo? Doncs no hi fiquis el nas que la cagaràs!

4rt Pas. Crea un Usuari

UsuarisLubuntuInstal.jpg

5è Pas. Resum opcions instal·lació.

Un resum de les opcions que heu triat. Per si hi veieu algun error i voleu tirar enrere.

ResumLubuntuInstal.jpg

6è Pas. Instaŀlació.

Fins l'anterior pas heu pogut revisar i confirmar el que aneu a fer i había la posivilitat de tirar enrere. Si premeu següent en aquesta finestra ja no podreu abortar i la instaŀlació tirarà endavant.

Lubuntu 20.04 Instal.jpg

7è Pas. Acaba.

Tot fet! Ja podreu reiniciar l'ordinador i gaudir de tots els avantatges que us ofereix un s.o. lliure, gratüit i de moment lliure de virus.

AcabaLubuntuInstal.jpg

A apartir d'ara és probable que tingueu dubtes i preguntes. Per tot arreu ben segur que trobareu comunitats de Linux i Ubuntu disposats a ajudar-vos.

Per exemple, a Catalunya, teniu Ubuntu.cat on hi trobareu forums, wikis i molta informació. Cada sis mesos, coincidint amb la nova versió d'Ubuntu, el grup de voluntaris d'Ubuntu.cat organitzem una Ubuntu Install Party on fem xerrades, activitats i d'altres on podreu aprendre moltes coses i com no demanajar ajuda a resoldre problemes tècnics o ajuda per instaŀlar Ubuntu al vostre PC.

Endavant i sort!