Viquillibres:Presa de decisions/2015/Requisits sobre candidatures i votacions d'editor d'interfície

S'obre aquesta pàgina de presa de decisions per a consensuar quins requisits de votació i de presentació de candidatura són necessaris per a poder esdevenir Editor d'interfície, un nou rol d'usuari implantat recentment. Hi són convidats a debatre usuaris autoconfirmats, administradors i buròcrates dels projectes germans, ja que aquesta discussió pot servir de precedent per a establir aquest rol a les altres wikis.

RESULTAT: S'acorden les mesures proposades amb les esmenes corresponents, a l'espera que s'aprovin definitivament els drets des de Meta.

Introducció[modifica]

Els criteris de votació i presentació de candidatura per a aquest rol, la mala aplicació del qual podria tenir conseqüències severes en quant a l'accessibilitat, visualització o funcionament del projecte, requereixen unes nocions prèvies (entre bàsic i mitjà) de l'usuari votant pel que fa al funcionament de l'entorn wiki, i un coneixement superior i molt avançat dels sistemes interns per part de l'usuari que candidat. És per aquesta situació que, per decisió de la comunitat, es troben endurits respecte a altres preses de decisions de Viquillibres. --Xavi Dengra (MISSATGES) 15:02, 7 gen 2015 (CET)[respon]

Requisits de votació[modifica]

Jo optaria per:

  • Ser un usuari registrat un mes abans de la proposta d'aquest candidat i haver contribuït amb 50 edicions d'articles a un qualsevol dels projectes de wikimedia, també abans de la proposta.

--Xavi Dengra (MISSATGES) 20:31, 6 gen 2015 (CET)[respon]

Els requisits de votació crec que han de ser més restrictius. Usuaris amb 50 edicions i un més d'antiguitat normalment no saben ni què és l'espai de noms MediaWiki. Crec que els votants haurien de ser usuaris més experimentats o admins. S'ha d'anar amb compte a qui se li dona el flag, ja que es pot destrossar el funcionament de la web amb un moment i depèn del que es toqui pot ser que no sigui tan facil com revertir els canvis (hi ha coses que es guarden a la memoria cau del navegador i per molt que es reverteixin els canvis fins que no es renova no canvien per l'usuari) --Gerardduenas (discussió) 11:04, 7 gen 2015 (CET)[respon]
Jo també crec que són poc restrictius, però són els mateixos que per a l'elecció d'administrador. Això em recorda que potser també hauríem de revisar els requisits per a aquest cas i crear una presa de decisions pels bots. Segona proposta més restrictiva:
  • Ser un usuari registrat tres mesos abans de la proposta d'aquest candidat i haver contribuït amb 200 edicions de pàgines (la meitat de les quals no menors o superiors als 500 bits, i en almenys 6 espais de noms) a qualsevol dels projectes de Wikimedia, també abans de la proposta.

--Xavi Dengra (MISSATGES) 14:53, 7 gen 2015 (CET)[respon]

Requisits de candidatura[modifica]

En aquest cas jo proposaria les condicions següents:

  • El candidat haurà d'acceptar el nomenament.
  • En el moment de la proposta, el candidat haurà de tenir una antiguitat de més d'1 any com a usuari a Viquillibres o a la resta de projectes de Wikimedia en català. (Per si en un futur calen editors interwikis que apliquin canvis importants a tots els projectes germans de cop)
  • En el moment de la proposta, el candidat haurà de ser un usuari actiu, és a dir, haver fet alguna edició en l'últim mes abans de la proposta.
  • En el moment de la proposta, el candidat haurà d'haver contribuït en almenys 1000 edicions de pàgines, ja sigui a Viquillibres o a la resta de projectes germans de Wikimedia en català, dels quals un 20% (fiquem un percentatge?) hauran de ser pertanyents a l'espai de manteniment organitzat en els mòduls de Categoria, Plantilla i Ajuda.
  • Haver demostrat a la comunitat un coneixement de la interfície wiki i els seus ginys relacionats: Mediawiki, bots, mòduls i codi en general.

--Xavi Dengra (MISSATGES) 20:31, 6 gen 2015 (CET)[respon]

Em sebla bé que les edicions es comptin a tots els projectes germans ja que tots, per sort, funcionen bastant igual. Tot i això crec que 200 edicions és poc. Jo fixaria el tope a 1000. --Gerardduenas (discussió) 11:22, 7 gen 2015 (CET)[respon]
Trobo bé pujar-ho a 1000. --Xavi Dengra (MISSATGES) 15:02, 7 gen 2015 (CET)[respon]
  • A favor Aprovació Amb 1000 edicions (canviat canviat). L'últim punt és especialment important. --Unapersona (discussió) 16:01, 7 gen 2015 (CET)[respon]
  • Neutral NS/NC Crec que s'hauria d'incidir més en el perfil tècnic o la capacitat del candidat per fer edicions a MediaWiki. M'agrada la idea que sigui un usuari amb una certa activitat i experiència, però potser caldria concretar més la faceta d'«haver demostrat coneixement de la interfície…». --ESM (discussió) 16:34, 7 gen 2015 (CET)[respon]
Al que diu l'@ESM:, es podria fer una esmena del tipus:
  • Haver demostrat a la comunitat un coneixement de la interfície wiki i els seus ginys relacionats (Mediawiki, bots, mòduls i codi) a través de la tinença d'un bot amb el flag corresponent a qualsevol dels projectes de Wikimedia tres mesos abans de la proposta.
  • Formar part del w:Viquiprojecte:Grup Tècnic, havent participat als xats d'aquest sector i compartit codis comuns.

Millor oi? --Xavi Dengra (MISSATGES) 18:04, 7 gen 2015 (CET)[respon]

Millor--Gerardduenas (discussió) 16:15, 8 gen 2015 (CET)[respon]