Psicologia Social de la Comunicació

Cap GNU S'autoritza la còpia, la distribució i la modificació d'aquest document sota els termes de la licència de documentació lliure GNU, versió 1.2 o qualsevol altra que posteriorment publiqui la Free Software Foundation); sense seccions invariants (Unvariant Sections), textos de portada (Front-Cover Texts), ni textos de contraportada (Back-Cover Texts). S'inclou una còpia en anglès d'aquesta llicència a l'article "GNU Free Documentation License".
Creative Commons license
Creative Commons Attribution Creative Commons Share Alike
Aquest fitxer està publicat sota la llicència de Creative Commons Reconeixement i Compartir-Igual 3.0. En resum: sou lliure de compartir i fer obres derivatives del fitxer amb la condició que l'acrediteu correctament i que el distribuïu només sota una llicència idèntica a aquesta.

Aquest avís de llicència s'ha afegit a aquest fitxer d'acord amb les condicions de migració de la secció 11 de la GFDL 1.3.

Aquest viquillibre vol alliberar el coneixement que generem en l'assignatura de Psicologia Social de la Comunicació (Departament de Psicologia Social, Universitat Autònoma de Barcelona). Aquest viquillibre es fa servir com a base per l'assignatura i es transformat a partir de les discussions, lectures i treballs que es fan en la mateixa.

Entenem que qualsevol persona és lliure de discutir, participar i transformar els coneixements que es desenvolupen en aquest espai. En tot cas, si vols coordinar-te en la transformació del text, pots posar-te en contacte amb Joan Pujol, joan.pujol(a)uab.es.

Atenció: Temporalment hi haurà a cada capítol diferents contribucions (DXa, DXb, NXa, NXb) per ser fusionades progressivament en un text conjunt. Perdoneu per la confusió inicial, i esperem anar millorant el text durant el pròxim curs.

Comunicació i Cultura[modifica]

  • Com s'ha entés tradicionalment la comunicació.
  • Els Primers Models: comunicació com transmissió d'un missatge.
  • Comunicació i Diferència
  • Baudrillard i Contexts
  • Contexts i Competència Cultural
  • Una perspectiva alternativa a l'estudi de la comunicació

Signes i Significats[modifica]

  • Semiòtica i Semiologia, Significat com a sistema de relacions, Estructuralisme, Signes, història i contexts, La política del significat.

Aportacions a Integrar en el Capítol
D1a D1b N1a N1b


Competència i Pràctica Cultural

  • Comunicació com a pràctica, Competència cultural, Camp cultural, Capital, Habitus, Pràctiques culturals i poder.

Aportacions a Integrar en el Capítol
D2a D2b N2a N2b

Contexts de sentit

  • Texts i comunicació social, Narratives, Gèneres, Discursos, Anàlisi del discurs i anàlisi del contingut, Intertextualitat, Espiral del Silenci i Tematització.

Aportacions a Integrar en el Capítol
D3a D3b N3a N3b

Ideologia

  • Ideologia i contexts materials, Funcionament de la Ideologia, Ideologia i signes, Hegemonia, Ideologia i globalització, Guerrilla de la Comunicació.

Aportacions a Integrar en el Capítol
D4a D4b N4a N4b

Subjectivitat

  • Contribucions del psicoanàlisi, Subjectivitat, discurs, sexualitat, gènere, Foucault i Butler, Subjectivitat com a mercaderia, Efectes en la subjectivitat dels mitjans.

Aportacions a Integrar en el Capítol
D5a D5b N5a N5b

Conversa i Escriptura

  • La producció social de significat, Text i Context, Anàlisi del context, La vida social de la conversa, Parla i escriptura, Actes de parla, Escriptura com a mitjà, Esfera pública i privada, Escriptors, autors i producció del text

Aportacions a Integrar en el Capítol
D6a D6b N6a N6b

Imatge

  • La realitat de la imatge, Objectivitat de la imatge, Intertextualitat i narratives visuals, Imatges, economies de plaer i subjectivitats

Aportacions a Integrar en el Capítol
D7a D7b N7a N7b

Mundialització de la Comunicació

  • Sorgiment de la globalització, Xarxes globals de comunicació, la tesi del Imperialisme Cultural, Difusió globalitzada i apropiació localitzada.

Aportacions a Integrar en el Capítol
D8a D8b N8a N8b

Comunicació en la Societat Digital

  • Les comunitats virtuals, La socialitat en el món Virtual, Efectes socials de les activitats virtuals, Construccions Identitàries, Els processos de Corporeització, Virtualitat i Liminalitat.

Aportacions a Integrar en el Capítol
D9a D9b N9a N9b

Emergència de Subjectes Polítics: de l'Homosexual a la Multitud Queer[modifica]